© USA TODAY Sports

US Open: Medvedev en Svitolina bereiken als eerste halve finale, Elise Mertens al in halve finale… dubbelspel

Elina Svitolina (WTA 5) heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de US Open. De 24-jarige Oekraïense won in twee sets met 6-4 en 6-4 van de vier jaar oudere Britse Johanna Konta (WTA 16). Later op de avond plaatste ook Daniil Medvedev zich voor de halve finale na een zege in vier sets tegen de Zwitser Wawrinka. Elise Mertens plaatste zich dan weer voor de halve finale van het dubbelspel. Komende nacht - start om 1u - werkt ze haar halve finale in het enkelspel.

Bij de laatste vier neemt Svitolina het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams (WTA 8) en de Chinese Wang Qiang (WTA 18). Svitolina staat voor de tweede keer in haar carrière in de halve finales van een grandslamtoernooi. Eerder dit jaar sneuvelde ze in dat stadium op Wimbledon tegen de Roemeense Simona Halep.

In de andere tabelhelft neemt Elise Mertens het morgen op tegen de Canadese Andreescu, het vijftiende reekshoofd. Mocht onze landgenote de halve finale bereiken, moet ze het opnemen tegen de winnares van de partij tussen de Zwitserse Bencic en de Servische Vekic. De partij van Mertens staat geprogrammeerd voor 1u op woensdagnacht.

Mertens al in halve finale dubbel

De Limburgse was vandaag al wel actief in het dubbelspel. Aan de zijde van haar Wit-Russische partner Sabalenka nam het als vierde reekshoofd geplaatste duo in de kwartfinale de maat van het Chinese duo Duan-Zheng in twee sets: 6-4, 6-3. De tegenstander in de halve finale wordt ofwel het Amerikaanse duo Dolehide-King of het Oekraïens-Letse duo Kichenok-Ostapenko.

Overtuigende Medvedev

De 23-jarige Rus, het vijfde reekshoofd, rekende in de kwartfinales in vier sets af met de elf jaar oudere Zwitser Stan Wawrinka (ATP 24): 7-6 (8/6), 6-3, 3-6 en 6-1 na 2 uur en 34 minuten. Wawrinka, die in de achtste finales profiteerde van de opgave van titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1), won de US Open in 2016. Medvedev staat voor het eerst in de halve finale van een grandslamtoernooi. Hij treft bij de laatste vier de winnaar van het duel tussen de Zwitser Roger Federer (ATP 3) en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 78). De Rus is op de US Open de jongste halvefinalist sinds Djokovic negen jaar geleden.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer