Dorian trok de afgelopen dagen langzaam over de Bahama's. De orkaan zet nu koers naar de VS, maar is wel in kracht afgenomen.
Volledig scherm
Dorian trok de afgelopen dagen langzaam over de Bahama's. De orkaan zet nu koers naar de VS, maar is wel in kracht afgenomen. © AP

IN BEELD. De onnoemelijke ravage en ellende in de Bahama’s na doortocht orkaan Dorian

Orkaan Dorian heeft een gigantische ravage veroorzaakt op de Bahama’s, waarboven de storm twee dagen lang nagenoeg parkeerde. Dorian haalde bijzonder verwoestend uit: huizen zijn vernield, auto’s meegesleurd, hoogspanningskabels kapot getrokken, bomen ontworteld. In sommige delen van de Bahama’s staat het water tot 1,80 meter hoog. Er zijn al zeker vijf doden te betreuren. Premier Hubert Minnis spreekt van een “historische tragedie” voor zijn land.

3 reacties

  • boni verhaegen

    5 jaar geleden
    dit is gewoon verschrikkelijk,ik wens deze mensen zoveel sterkte toe in deze ellende,,dit kunnen wij ons zelfs nog niet voorstellen,zulke situaties
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    iedereen mekkert over trump en dorian, maar het zijn de bahamas die de prijs hebben betaald. en volgende week opnieuw, en opnieuw.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Goeie genade. Het zal je dorp, je woonbuurt, je huis maar zijn. Hopelijk krijgen ze snel de nodige steun voor de heropbouw.