Direct naar artikelinhoud
DM zapt

Het broodje van huis-dj Hakim leek gebakken. Waar het dan toch nog fout ging, valt moeilijk te achterhalen

Hakim Chatar in ‘Vandaag’.Beeld VRT

Pieter Dumon zet de blik op oneindig. Vandaag: over het trieste lot van Hakim Chatar.

U kent Hakim Chatar van zijn deelname aan De slimste mens ter wereld, zijn stomende dj-sets, zijn indrukwekkende afrokapsel en zijn net iets bekendere broer. Al leek het, met de start van het nieuwe televisieseizoen, slechts een kwestie van tijd voor Hakim zijn broer Faisal in de populariteitspolls bij zou benen. De oudste van de broertjes Chatar mag zich sinds deze week immers huis-dj noemen bij Vandaag, de nieuwe dagelijkse talkshow waarmee Danira Boukhriss Terkessidis voortaan de Eén-kijker richting bed begeleidt. 

En iedereen weet dat zo’n job als huismuzikant je geen windeieren legt. Wie kende Patrick Riguelle voor hij elke avond voor een paar honderdduizend Eén-kijkers op mocht draven als orkestleider van De Laatste Showband? En hoewel de kijkcijfers van De ideale wereld een stuk lager uitvallen zagen ook Lennert en Janus Coorevits van Compact Disk Dummies de belangstelling voor hun persoon toenemen na hun plechtige benoeming als huisorkest van dat programma. Bijkomend voordeel, wanneer in zo’n talkshow een muzikale gast een nieuwe single of een concerttoer komt promoten, kan je met wat geluk als muzikaal deel van het interieur mee het podium op. Riguelle en co. slaagden er op die manier in om het podium te delen met wereldsterren als Sting, Moby, Adamo of Lionel Richie. 

Hakim Chatar verdwijnt achter een van de schermen aan de rand van het beeldBeeld VRT

U begrijpt het al. De toekomst lachte Hakim toe. Zijn muzikale glansrol aan de zijde van Danira zou zijn populariteit naar ongekende hoogtes katapulteren. En de eindeloze stroom aan internationale topartiesten die in Vandaag zou passeren moest vroeg of laat wel tot al even internationale samenwerkingen leiden. Het broodje van Hakim leek gebakken. 

Hoe en waar het dan toch nog is fout gelopen valt moeilijk te achterhalen. Waren de beats van Hakim te snedig voor het grijzende Eén-publiek? Wou Danira haar spotlight niet delen? Of was er net voor de eerste uitzending een ruzie met de regie-assistent? Feit is dat de onfortuinlijke huis-dj van Vandaag verbannen werd naar een uithoek van de studio. Met alle gevolgen van dien voor zijn schermtijd. Die bleef beperkt tot een seconde of drie. Helemaal aan het begin van het programma. Daarna zoomde de camera uit en verdween het hoofd van Hakim achter een van de vele schermen aan de rand van het beeld. Eén shot dat alle dromen van populariteitspieken of internationale carrièrewendingen deed smelten als sneeuw voor de zon. 

Maar wie weet. Misschien kan het toch nog. Afgaande op die eerste aflevering ligt er voor de ploeg achter Vandaag nog behoorlijk wat werk op de plank. En misschien is daarbij een rol weggelegd voor Hakim. Ergens aan die gigantische tafel moet er toch nog een plaatsje voor hem over zijn?

Vandaag, van maandag tot donderdag rond 22u00 op Eén.