Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

In rijke landen verdringt kanker hartziekten als grootste doder

Wereldwijd zijn hart-en vaatziekten nog altijd de belangrijkste doodsoorzaak, maar daar komt stilaan verandering in. In rijke landen heeft kanker nu al de plaats ingenomen als grootste doder. “Preventie en betere behandelingen tegen hart- en vaatziekten geven een erg positief resultaat, terwijl de strijd tegen kanker nog veel lastiger is.”

5 reacties

  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    De lucht de grond en het water zijn vervuild. Ons voedsel zit vol met pesticiden om nog maar te zwijgen over nitrieten in onze charcuterie en de rest dat we niet weten. We slikken medicatie bij de vleet. Zelfs als je kookt met basisproducten krijg je nog troep binnen. Zelfs de groenten uit eigen tuin zijn niet meer veilig. Neem daarbij dat velen kant en klare brol eten en dan sta je toch niet meer versteld.
  • Jeroen De Vleesschauwer

    5 jaar geleden
    Niet vergeten dat de invloed van nachtelijk licht (openbare verlichting) een impact heeft op de vorming van endocriene kankers (borstkanker). Israëlisch onderzoek heeft deze correlatie reeds in beeld gebracht. Best is geen verlichting en als er dan toch licht gebruikt wordt dient de wegbeheerder het gebruik van wit licht volledig te verbannen.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    de kostprijs van welvaart en rijkdom voor enkelen. .
  • El Stavio

    5 jaar geleden
    Hoe zou dat toch komen?Bewerkt voedsel vol rommel,chemicaliën die kwistig worden rondgesproeid op gewas en onkruid,uitlaatgassen,medicijnen,vliegtuigen die kwistig sproeien over onze hoofden heen,beter gekend als chemtrails.En binnenkort nog eens 5G,dan zal het pas goed beginnen.Maar wie een beetje kritisch is en verder onderzoek doet,wordt verweten van 'conspiracy theorist' De feiten spreken echter anders.Al veel gezegd en ik zeg het nog eens:blij dat wij geen kinderen hebben!
  • james vroman

    5 jaar geleden
    Vlaanderen is koploper en telt 1 procent rijken ..