Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © belga

Opnieuw honderden werknemers Waalse wapenindustrie de straat op

In Luik komen werknemers van de Waalse wapenindustrie vandaag op straat. Ze zijn ongerust over de toekomst van hun sector. Wallonië kent met bedrijven als FN Herstal en John Cockerill enkele belangrijke wapenbedrijven.

9 reacties

  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    WIE wil er nu meewerken aan wapens????? AFSCHAFFEN die handel en andere job zoeken. Zelfde voor alle vervuilende industrieen en nog meer de veehandel. Ga plastic opruimen in de oceaan.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Als je enkel mag exporteren naar democratieën en landen die niet in oorlog zijn, dan wordt de spoeling dun. Heel dat gedoe met die exportvergunningen voor wapens is dan ook een farce. Het wordt tijd dat het voor iedereen duidelijk wordt of er nog wapens of onderdelen in België kunnen en mogen gefabriceerd worden.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    Gelijk hebben ze. Deze willen nog werken! Wat een klein landje als Belgie niet levert vindt men elders wel. een boer die zijn eigen koeien kapot schiet omdat ze teveel gras eten.
  • Danny Merckaert

    5 jaar geleden
    Wat ooit onze nationale trots was, de beste wapenmakers ter wereld werden hier geboren en geschoold en door andere landen ingekocht. De ganse familie verhuisde mee. Kijk naar Oostenrijk en andere landen. Op termijn zal België of wat ervan overblijft enkel nog een diensten staat zijn. Arme politici......
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    gaan ze de laatste industrie nu ook nog hier weg jagen ???? met hun regeltjes !!! er gaat daarom geen wapen minder verkocht worden hoe dom kun je hier zijn