Dien je je bouwvergunningsaanvraag in vanaf 1 januari 2020? Dan mag het E-peil van je nieuwbouwwoning nog maximaal E35 bedragen.
Volledig scherm
Dien je je bouwvergunningsaanvraag in vanaf 1 januari 2020? Dan mag het E-peil van je nieuwbouwwoning nog maximaal E35 bedragen. © Getty Images

Bouwen of renoveren? Eisen verstrengen opnieuw in 2020

LiviosGa je bouwen of grondig renoveren? Weet dan dat vanaf volgend jaar de eisen voor je E-peil opnieuw strenger worden. Zo zakt het E-peil van 40 naar maximaal 35. Ook de voorwaarden voor een verminderde onroerende voorheffing schuiven mee op. Ook meldt bouwsite Livios dat appartementsbewoners vanaf 2020 meer vrijheid krijgen voor de verdeling van een gemeenschappelijke installatie van zonnepanelen.

25 reacties

  • De Weerdt Marcel

    5 jaar geleden
    ik bouw een nieuwbouw 12 cm isolatie in buitenmuren overal 10 cm pur drie dubbel glas ventilatie D en nog krijg ik een boete voor E peil begrijpen wie het kan of is dit enkel een nieuwe bijkomende belasting ??
  • jean-marie walschot

    5 jaar geleden
    Als we onze muren opspuiten met isolatie dan krijgen we zeker vocht in huis.Een spouw dient er juist voor om waterinsijpeling buiten te houden.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Klein detail, dit geldt enkel voor Vlaanderen. Nadat de NVA en O-VLD het geld van de werkmens hebben afgepakt zijn ze nu bezig met de huizen te confisqueren.
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Het is nochtans heel simpel, de regering allemaal geboren met handen die averechts staan behalve om te graaien, ons huis van 1954 alleenstaande, cv ketel gas + elektriciteit + dubbel glas + isolatie, spouwmuren zit lucht de beste isolatie, spouwmuren laten opspuiten is om miserie vragen, verbruik gas en elektriciteit 114 euro per maand voorschot afrekening gehad 137 euro teruggetrokken, en nu is het aan U heren van de regering.
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    De politiekers betalen geen belastingen op hun riant inkomen. Is dat normaal?