REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"Database met honderden miljoenen nummers van Facebookleden gevonden"

In een onlinedatabase zijn honderden miljoenen telefoonnummers aangetroffen die gekoppeld zijn aan Facebook-accounts. Dat meldt de Amerikaanse techsite Techcrunch. De database was niet beveiligd met een wachtwoord en voor iedereen toegankelijk.

6 reacties

  • peter colson

    5 jaar geleden
    FB vraagt geregeld om mijn telefoonnummer voor "extra veiligheid" Ik trapt daar niet in want ik blijf weigeren het in te vullen. Zelfs mijn locatie, naam en moedertaal zijn totaal anders (ons praat Afrikaans) Ze noemen dat dan gemakkelijkheidshalve een "fake-account" maar verzwijgen de ware toedracht waarom we een "fake-account" aanmaken.
  • Tony D

    5 jaar geleden
    Marc Zuckerberg verkoopt uw private informatie zonder toestemming, is reeds 15 jaar bezig. Facebook weet meer van u, dan uw partner. Dit is hun business model. Best nog eens een flinke boete geven. Facebook heeft iedere maand een privacy lek. Toch raar als weet dat de grootste experts daar werken en nooit weten ze van iets. Wat ben je met GDPR als Facebook uw data aan iedereen verkoopt ?
  • Benny de Groot

    5 jaar geleden
    Dat mensen zich nog met Facebook en dergelijke bezighouden, dat snap ik niet hoor.
  • wilfie hermans

    5 jaar geleden
    geniaal vandaar dus dat ik een stad ingeef waar ik niet meer woon en dat ik mijn nummer nooit met fb deel hopelijk is het einde van fb in zicht
  • Eddy Borremans

    5 jaar geleden
    Het zou fantastisch zijn mocht er nog meer van dit nieuws komen over alle “sociale” media zodat mensen ermee stoppen en we voor eens en altijd van die prul af zijn