Cheryl Conners uit St. Mary in de Amerikaanse staat Georgia kijkt uit over de overstromingen aan haar huis.
Volledig scherm
Cheryl Conners uit St. Mary in de Amerikaanse staat Georgia kijkt uit over de overstromingen aan haar huis. © Photo News

Dorian blijft in categorie twee: “Windstoten tot 175 km per uur mogelijk”

De orkaan Dorian blijft in categorie twee, zo heeft het Nationaal Orkaancentrum (NHC) in Miami vanavond (Belgische tijd) meegedeeld. Dorian bevond zich op 75 kilometer van de stad Charleston aan de kust van South Carolina. Categorie twee kan windstoten tot 175 kilometer per uur met zich meebrengen. 

6 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    Bestaar er gids ook niet een vorm van Civiele bescherming ? Herinner me zo'n 10 tal jaar geleden in de West-hoek, overstromingen, wie niet te zie was was de Civiele bescherming, waren naar het buitenland ergens een oefening gaan doen of zoiets ....komt dat tegen...alle pompen waren mee....echt gebeurd.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Wat een ravage, tegen zulke stormen kan je enkel in een bunker schuilen.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Elke orkaan groeit na passage over de eilanden ten westen van Centraal Amerika lichtjes aan. Dus terug op kracht 3 is niets uitzonderlijks. Eens aan land zal die orkaan nog slechts een storm zijn. Het is bang afwachten op de „echte“ orkanen, die nog komen.
  • philippe decock

    5 jaar geleden
    Ontploffing Wilrijk is erg en werd breed uitgesmeert in het nieuws gisteravond maar deze ramp is miljoen keer erger en er word te weinig aandacht aan besteed. Een hele moderne beschaving die kompleet weggeveegd is met veel meer dan 1 dode en tienduizenden mensen in zware ellende.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Hoop dat die mensen op een eerlijke manier geholpen worden.