Brand in flatgebouw in Koekelberg aangestoken

De Brusselse brandweer tijdens een eerdere interventie. © jhp

De brand die vannacht gewoed heeft in een appartementsgebouw in Koekelberg, is wellicht aangestoken. De gemeente Koekelberg en de openbare vastgoedmaatschappij Logiris gaan als burgerlijke partij een klacht neerleggen.

wle, gg

Dat maakt burgemeester van Koekelberg Ahmed Laaouej (PS) bekend. De brand in het flatgebouw in de Schmitzstraat in Koekelberg zou ontstaan zijn in de garage in een aanhangwagen met bouwmaterialen die in de garage stond. Volgens de eerste vaststellingen van het parket werd de brand aangestoken en gaat het om een crimineel feit. Een onderzoek is geopend om de dader of daders te vinden.

'De gemeente Koekelberg en Logiris leggen als burgerlijke partij een klacht neer bij het Brussels parket', vertelt burgmeester Laaouej. 'We hopen dat er een snel en efficiënt onderzoek gevoerd wordt om de dader of daders van deze ontoelaatbare daad op te sporen.'

De garage waarin de brand uitbrak is normaal enkel toegankelijk met een badge. Het parket bekijkt nu of er in de buurt bruikbare camerabeelden zijn die verdachten kunnen herkennen.

De brand brak rond 22.00 uur uit in de Schmitzstraat. Vier personen werden licht geïntoxiceerd overgebracht naar het ziekenhuis. een hondertal mensen werd tijdelijk geëvacueerd. De brandweer kon vier mensen redden die hun toevlucht hadden gezocht tot een balkon.