Elise Mertens vormt een hartje met haar handen nadat ze de duimen moest leggen tegen de Canadese Andreescu.
Volledig scherm
Elise Mertens vormt een hartje met haar handen nadat ze de duimen moest leggen tegen de Canadese Andreescu. © AFP

Mertens na urenlang gevecht met supertalent Andreescu: “Ben op de goede weg”

US OpenMeer dan twee uur lang hield Elise Mertens een outsider voor de titel, Bianca Andreescu, aan de praat in een uiterst boeiend en gevarieerd tennisgevecht, maar een eerste halve finale op de US Open zat er net niet in. “Natuurlijk ben ik nu triest”, zei Mertens, die vrijdag nog in de halve finale van het dubbelspel aantreedt. “Maar ik ben ook tevreden over mijn manier van tennissen.”

5 reacties

  • Kenneth Stevens

    5 jaar geleden
    Ronald De Smet het werd 3-6, 6-2, 6-3
  • Jan Wuyts

    5 jaar geleden
    Nog net tekort voor de top 10, dat heeft deze match duidelijk gemaakt. Het hoge niveau van set 1 aanhouden (betere 2de opslag bvb) is wel een vereiste. Terwijl haar niveau wat zakte steeg dat van haar tegenstandster, met het gekende resultaat. Toch dikke proficiat Elise.
  • Louis Heyens

    5 jaar geleden
    Volgens mij heb je idd. fantastisch gespeeld, Elise. Spijtig dat Bianca die bal in de tweede set (met meer geluk dan echt bewuste kunde) kan retourneren en ze daardoor terug in de match komt want daarna merkte je dat zij er terug in begon te geloven. Het was echt HET kantelpunt van de match. Wat men ook moge schrijven, ik heb genoten van al uw matchen en had U graag verder zien gaan, helaas ... Volgende keer beter
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Mooi parcours van Elise,, werkpunt: zeker de tweede opslag.
  • Ronald De Smet

    5 jaar geleden
    Het ware misschien goed geweest hadden we de uitslag ook te weten gekregen!!!