REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Britse universiteit: elektrische auto's vervuilen echt minder dan traditionele modellen

Puur elektrische auto's produceren gedurende hun levensduur ongeveer vijftig procent minder CO2 dan auto's met een verbrandingsmotor, zelfs wanneer de productie van de accu's wordt meegenomen. Dat concludeert een Britse universiteit.

32 reacties

  • Vandaele jiji

    5 jaar geleden
    Alweer weten de "wetenschapers zouden beter hun wijsheid van internet halen gelijk iedereen" commentatoren het beter. Onderzoek... wie heeft dat nog nodig ...
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De elektrische auto niet, maar de stroomleverancier des te meer. Weer de zoveelste accademische propagandastudie.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Ik rijd met de moto, al de rest is bijzaak.
  • freddy cardoen

    5 jaar geleden
    Men kan toch een e, auto maken die niet in het stopcontact moet , van het dak maak je een zonnepaneel en vooraan plaats je twee kleine windmolentjes die beginnen te draaien van zodra je begint te rijden en dus energie opwekken voor de batterij . Het leven kan toch simpel zijn .
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Men moet de productie van de wagen, de batterijen en de elektriciteit ook in overweging nemen. En een Duitse studie bewijst dan het tegendeel. Een batterij voor een Tesla Model 3 belast het klimaat met 11 tot 15 ton CO2. Bij een levensduur van tien jaar voor de batterij en een gemiddelde afstand van 15.000 kilometer per jaar, betekent dat al 73 tot 98 gram CO2 per kilometer.