Patiënte Marleen Pollet trok in juli aan de alarmbel.
Volledig scherm
Patiënte Marleen Pollet trok in juli aan de alarmbel. © Screenshot

PVDA: “Tekort aan borstkankermedicijn geen toeval” - De Block: “Er is geen tekort”

BinnenlandHet tekort aan het borstkankermedicijn Femara is "geen toeval". Dat zegt PVDA-gezondheidsspecialiste Anne Delespaul. Volgens haar kunnen producent Novartis en groothandelaar Febelco "geen duidelijke reden geven voor de tekorten". "Zij spelen met de stocks om meer winst te maken", klinkt de kritiek. PVDA vindt dat de overheid moet ingrijpen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zegt echter dat er geen tekort aan Femara meer is en dat er ook generische alternatieven beschikbaar zijn.

16 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Albert De Vries,de nagel op de kop,maar velen willen dit weten omdat ze een afkeer hebben van alles wat met sociaal te maken heeft.
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Voorkomen beter dan genezen,in landen waar meest dierlijke melk(o.a koemelk) wordt gedronken,is de kans op eierstok-en borstkanker aanzienlijk groter. Bij de mannen is de kans op uitgezaaide prostaatkanker vele malen groter.Is reeds lang wetenschappelijk bewezen na vele kritische en streng gecontroleerde onderzoeken.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Wim CLAES @Glenda Kempenaerts: Die generische alternatieven (van borstkankermedicijn Femara) van De Block blijken dus onvoldoende het echte Femara te kopiëren, al is het maar qua omhulling (gezien o.a. een maagontsteking). Maggie, wat gaan we hier aan doen ?
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @vandekempen bart: Beetje correct blijven graag. Doordat de VS die zich al tientallen jaren niks aantrekt van de VN ("De Raad van de VN veroordeelde in een resolutie de eenzijdige sancties waarmee de regering van de VS Venezuela treft."), sancties uitvaardigt alsof de VS daar het recht toe heeft, verkeert Venezuela nu in een economische crisis. Wie ligt dus aan de basis van de armoede in Venezuela, een land "gezegend" met o.a. aardolie ?
  • Francois De Coster

    5 jaar geleden
    Deze industrie is één van de grootste maffia organisaties die er bestaat en kan gelijk welke regering onder druk zetten en zeker zo ééntje als belgie waar corruptie en geld hoogtij vieren.