Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Piloot komt niet opdagen en daarop vliegt passagier maar zelf met toestel naar Alicante

Buitenland“Uw piloot is niet komen opdagen, maar er zit een man op uw vlucht die met het toestel zal vliegen.” Dat kreeg Michelle Hannah Potts te horen, toen ze zondag in het Britse Manchester aan de gate verscheen om naar het Spaanse Alicante te reizen. Aanvankelijk was gemeld dat de vlucht van easyJet uren vertraging zou hebben, maar opeens mocht iedereen toch aan boord. Reddende engel bleek een andere piloot, die als passagier op de vlucht zat en aan zijn vakantie wilde beginnen.

41 reacties

  • Andy Lieben

    5 jaar geleden
    Aangezien hij een gekwalificeerde piloot is met vliegvergunning en alle officiele documenten,kan dit perfect bezien worden als een reddende engel die met alles in orde is qua rusttijden,documenten waren in orde gebracht,dus compleet wettelijk
  • Dieter Leemans

    5 jaar geleden
    Dat is nog eens professionalisme en toewijding! Maar ik stel me nu voor dat hij het vliegtuig aan zijn hotel heeft geparkeerd voor de terugvlucht ook te doen :p Echter, EasyJet ontsnapt niet aan de wettelijke verplichtingen hierdoor en een compensatie spontaan aanbieden zou hierin een mooie bonus zijn want voor hetzelfde geld zou die man zich er terecht niets van aan hebben kunnen trekken en even boos zijn als menig passagier.
  • Els P

    5 jaar geleden
    Veel poeha voor niets dus.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    't Is sterke feel good reclame want die EasyJet-vlucht EZY 1917 van vorige zondag 1 september van Manchester naar Alicante, met aankomst 13h00 i.p.v. 09h15 GMT, is dus met een vertraging van maar even 3h45 aangekomen in Alicante... kijk maar na. Wat maakt dat elke passagier recht heeft op een compensatie van 250 €... Ook dat kan mogelijk een feel good effect gehad hebben
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Er was ook een 2e piloot aanwezig, anders kon de vlucht niet doorgaan. Geen probleem dus.
  1. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”