De Beste Bakker in jouw keuken: zo maak je de heerlijke plaatkoek van Tine uit Bake Off Vlaanderen
Gisterenavond werd het derde seizoen van Bake Off Vlaanderen afgetrapt. Daarin strijden 10 kandidaten om de titel van Beste Bakker 2019. Begon jij ook al te watertanden bij het zien van hun heerlijke baksels? Elke week schotelen we ons favoriete recept voor waar je ook thuis mee aan de slag kan gaan. Vandaag: ‘Summer on a plate’ van Tine.
Het recept dat we kozen komt uit de eerste opdracht. Daarbij werd aan de bakkers gevraagd een plaatkoek te maken met hun lievelingskoek als basis, een vulling naar keuze en die in 16 identieke stukjes gesneden kan worden. Onze favoriet was ‘Summer on a plate’ van Tine en zo maak je thuis.
Ingrediënten:
Boterkoek:
- 300 gram frambozen
- 200 gram bosbessen
- 780 gram zachte boter (type Planta smeren en bakken )
- 360 gram fijne suiker
- 810 gram bloem
- het rasp van 2 biologische citroenen
- zout
Frambozenspiegel:
- 800 g ontdooide diepvries frambozen (gepureerd)
- 160 g water
- 400 g fijne suiker
- 6 gram agar
Skyr:
- 500 g skyr ( koud )
Decoratie:
- eetbare roze of paarse viooltjes
- verse frambozen
- verse bosbessen
Recept:
De plaatkoek is een boterkoek. Hierin worden frambozen, bosbessen en citroenrasp verwerkt. Bovenop de plaatkoek komt eerst een laagje frambozenspiegel en daarop enkele toefjes skyr. De gebakjes worden afgewerkt met een eetbaar roze viooltje, een framboos en bosbessen.
Boterkoek:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de zachte boter, suiker en de bloem in een mixer met een platte menghaak. Voeg ook de citroenrasp en het zout toe.
3. Vet een rechthoekige bakvorm in met bakspray. Bedek daarna de zijranden met bakpapier.
4. Verdeel de frambozen en bosbessen over het deeg en strijk glad.
5. Bak 50 à 60 minuten op 180°C.
6. Laat afkoelen in de bakvorm in de koelkast.
Frambozenspiegel:
1. Smelt de suiker met het water tot een suikersiroop.
2. Pureer de frambozen en zeef dat zodat de pitjes eruit zijn.
3. Giet de frambozenpuree op de hete suikersiroop en laat koken.
4. Voeg de agar toe en laat nog een paar minuutjes zachtjes koken.
5. Haal het schuim eraf met de schuimspaan.
6. Giet dat mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en laat opstijven in de diepvriezer.
Skyrlaag:
1. Doe de skyr in een spuitzak met rond spuitmondje en laat afkoelen in de koelkast tot gebruik.
Werkwijze:
1. Maak de boterkoek volgens het recept en laat die afkoelen in de koelkast.
2. Maak ondertussen de frambozenspiegel en giet in de met bakpapier beklede bakvorm. Laat afkoelen in de diepvries.
3. Doe de skyr in een spuitzak met rond spuitmondje.
4. Haal de opgesteven frambozenspiegel uit de koelkast en leg die bovenop de plaatkoek.
5. Verdeel de plaatkoek in 16 identieke porties van 4 cm op 8 cm met behulp van de houten blokjes.
6. Werk de plaatkoek af met de skyr, het fruit en de viooltjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
-
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
-
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet. -
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer