Premier Johnson leed gisteren twee nieuwe nederlagen in het parlement: dat keurde een verbod op een 'no deal' goed, en ontzegde hem nieuwe verkiezingen.
Volledig scherm
Premier Johnson leed gisteren twee nieuwe nederlagen in het parlement: dat keurde een verbod op een 'no deal' goed, en ontzegde hem nieuwe verkiezingen. © EPA

Tories in Hogerhuis laten verzet tegen brexit-wet vallen, Johnson gaat in campagnemodus

De Conservatieve Partij van de Britse premier Boris Johnson laat haar verzet in het Hogerhuis tegen de wet die een 'no deal'-brexit moet uitsluiten, vallen. Johnson beet gisterenavond in het zand toen die wet werd goedgekeurd in het Lagerhuis en het ziet er nu naar uit dat de tekst dus ook door het Hogerhuis zal aangenomen worden. De Conservatieven lijken ondertussen al in campagnemodus te zitten voor de eventuele vervroegde verkiezingen.

18 reacties

  • Jan van Bokhoven

    5 jaar geleden
    In deze situatie is een nieuw referendum op zijn plaats waar de meerderheid van de bevolking kan beslissen over zijn lot. Verkiezingen, dat is eigenbelang en politieke spelletjes. Is het tegenargument als zou de Britse bevolking haar mening al in het eerste referendum hebben uitgesproken wel juist in een land dat intern nog nooit zo hard verdeeld is? Inzicht komt met de jaren. Laat de mensen een tweede kans om hun mening te geven, los van partijgebonden belangen en politieke spelletjes.
  • Dirk Declercq

    5 jaar geleden
    Opportunist Johnson heeft de Britten al voorgelogen van bij de aanvang. En velen lopen daar in. De hoofdzaak in zijn streven is eigenbelang en zijn gedacht krijgen. Meer niet.
  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    Een deal sluiten met de hooghartige Merkel en Macron is sowieso onmogelijk. Beter dan elke keer te gaan bedelen en vernederd te worden is er direct de stekker uit te trekken. Go Boris, go!
  • roger casteleyn

    5 jaar geleden
    Het referendum was de grootste ondemocratische leugen uit de hele Britse parlementaire geschiedenis. Wat is de verborgen agenda van liegende Boris en waar zit zijn persoonlijk profijt, dat zijn de echte vragen die elke Brit zich moet stellen.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Hopelijk zegt de EU op 31/10 dat het "over en out" is en dat er dus een no-deal brexit is. De klucht heeft lang genoeg geduurd.