Een appartement in het Parijse 8e arrondissement, het stadsdeel met onder meer de Avenue des Champs-Élysées, staat te koop. (archieffoto)
Volledig scherm
Een appartement in het Parijse 8e arrondissement, het stadsdeel met onder meer de Avenue des Champs-Élysées, staat te koop. (archieffoto) © AFP

Woning kopen in Parijs? Da's dan 10.000 euro per vierkante meter

In Parijs heeft de gemiddelde woningprijs deze zomer de grens van 10.000 euro per vierkante meter overschreden. Dat meldt de notarisfederatie van de Franse hoofdstad en haar omgeving donderdag.

7 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Frankrijk heeft dan ook maar één metropool: Parijs. Brussel bijvoorbeeld is veel belangrijker dan gelijk welke andere Franse stad. Wat bij die gemiddelde prijs niet staat is over welk arrondissement het gaat. In grote steden zijn er enorme prijsverschillen tussen de verschillende wijken. Londen is een stuk duurder. In beide steden heeft men het centrum grotendeels behouden, wat extra aantrekkingskracht geeft. Brussel wordt een metropool als hoofdstad van Europa en is intussen erg goedkoop.
  • sjaak vanslembrouck

    5 jaar geleden
    @Ben Watford "Wacht tot de betonstop een feit is..." en je denkt det dit zal helpen ? Neen, totaal niet, het is allemaal al volzet daar. Als het iets zou doen dan zal het de prijzen NOG meer omhoog duwen, dat weet elk kind in het 2de studiejaar, jammer dat zelfs daar nog mensen buizen aan u te zien.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Voor 800000 €, 80 m² appartement, kan je ook 33,5 jaar op een 3 sterrenhotelletje met een goede beoordeling. Kamer wordt gepoetst. Ontbijt. Geen onderhoudskosten. Geen onroerend goed belasting. En als het voor zo lang is valt er misschien nog wat korting te bedingen bij de hoteleigenaar.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Wie wil daar nu gaan wonen ?
  • Renaat Moerman

    5 jaar geleden
    Ze zouden het mij cadeau mogen geven ik wil er nog niet wonen ... doe mij maar Portugal.