De Porsche Taycan, de eerste elektrische wagen van het merk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Porsche Taycan, de eerste elektrische wagen van het merk. © AP

Is een Porsche die geen lawaai maakt eigenlijk nog wel een Porsche?

Voor het eerst lanceert Porsche een elektrische sportwagen. Hoe breng je zo’n stille auto aan de man als een van de belangrijkste kenmerken van je merk een brullende motor is?

7 reacties

  • johan ruell

    5 jaar geleden
    Porsche heeft zijn imago compleet veranderd en is de naam 'sportwagen' niet meer waardig sinds de komst van de Cayenne. Alles draait heir om het geld. Dit in tegenstelling tot bvb Ferrari waar de naam 'sportwagen' hoog in het vaandel wordt gedragen. Elke Ferrari is dan ook een pak exclusiever.
  • Ronny Hanssen

    5 jaar geleden
    De eerste elektrische Porsche en meteen 761 Pk met een sprint van 2,8 naar 100 km/u. Wetende dat de premium merken graag de snelste hebben vraag ik me af naar welke specs we evolueren.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    @Hans Schoen : dat een Tesla goedkoper is dan een electrische Porsche is juist, maar dat die Porsche niet zal kunnen tippen aan die Tesla ? U bent wel bijzonder grappig.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Ze kunnen er nog altijd een fakebruller inbouwen. Dankzij Tesla komt er eindlijk verandering maar deze bak kan niet tippen aan een Tesla Model 3 en kost een pak meer.
  • Leon Van der Neffe

    5 jaar geleden
    Uiteraard is dit nog steeds een Porsche. Ik denk niet dat ze in Stuttgart over 1 nacht ijs zijn gegaan. Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor Porsche, dat moet er van de eerste keer 'boenk' op zijn. Ik ben een enorme 'petrol head' maar tevens besef ik dat electrisch de toekomst is. Over 10 jaar zien we niets anders meer. Zelfs oldtimers gaan stilaan omgebouwd worden..