Dagelijks veertigtal piekuurtreinen afgeschaft of omgeleid vanaf 14 oktober

© rr

Door werken aan de seinen in Brussel-Zuid worden vanaf 14 oktober een maand lang elke dag een veertigtal piekuurtreinen afgeschaft of omgeleid.

svg,wle

Dat melden spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel. Tot 12 november zijn er werken om de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid te verbeteren, met als gevolg een beperking van de capaciteit op de noord-zuidverbinding. Infrabel noemt die werken 'onontbeerlijk om de veiligheid en de betrouwbaarheid te garanderen'.

Infrabel zelf ging eerder nog uit van veel meer hinder. In een eerder uitgelekte studie was er sprake van het schrappen of omleiden van tot 100 treinen per dag. Volgens het plan dat er nu ligt zullen per dag een tiental piekuurtreinen niet rijden. Een dertigtal andere zal worden omgeleid naar een ander Brussels station, of niet het hele traject afleggen.

Tijdens de weekends van 1, 2 en 3 en 9, 10 en 11 november zullen er voorts geen treinen rijden tussen Brussel-Zuid en Halle. Dat zal ook gevolgen hebben voor het internationale treinverkeer, zoals Eurostar en Thalys.

NMBS en Infrabel stellen een alternatief vervoersplan op. Binnen een tweetal weken zullen ze dat publiceren, zodat getroffen treinreizigers alternatieven kunnen uitdokteren.