De Britse premier Boris Johnson verloor gisteren twee stemmingen in het Lagerhuis.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson verloor gisteren twee stemmingen in het Lagerhuis. © AFP

Boris Johnson in campagnemodus: “Ik zie geen andere optie dan nieuwe verkiezingen te organiseren”

De Britse regering zal de parlementsleden maandag opnieuw vragen of ze akkoord gaan met vervroegde verkiezingen op 15 oktober. Dat heeft Jacob Rees-Mogg, de minister verantwoordelijk voor de relaties met het parlement, aangekondigd. Hij beloofde dat de wet die een no deal-brexit moet tegenhouden tegen dan definitief ingevoerd zal zijn. Inmiddels lijken Boris Johnson en de Conservatieven alweer in campagnemodus te zitten. Tijdens zijn toespraak maakte de Britse premier grapjes, complimenteerde hij de Britse politieagenten én herhaalde hij nogmaals uit de EU te willen stappen op 31 oktober. 

28 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Ben Watford, soevereiniteit - land teruggeven? Nobel hoor, alleen geloof ik er geen snars van. Hij brengt geen oplossingen aan voor de backstop, beschouwt Schotten en Ieren als minderwaardig, weet dat een no deal de vrije markt en eigen economie in gevaar brengt. Puur machtsspelletjes voor eigen gewin dus. Hij duldt overigens geen tegenspraak in eigen partij en denkt enkel aan campagne voeren, alles duidt op een dorpstiran.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    europa eist een belachelijk hoog losgeld van het VK en wil daarna nog wat met het vingertje kunnen blijven zwaaien ... je zou bijna een landverrader zijn om niet voor boris te stemmen
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    @Ben Watford, stop nu eens met je anti EU zever, de EU is zeer goedkoop en verdeeld alle gelden onder landen en sectoren die het nodig hebben. De UK krijgt enorm veel terug voor wat ze betalen net als de rest van Europa. De grote betaler van de EU is Duitsland, de rest ontvangen meer dan ze afdragen. De UK gaat zwaar de gevolgen merken en vooral de boeren en vissers daar.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Labour eet nu van twee walletjes: ze vissen in de vijver van de zachte brexit, en ze vissen in de vijver van de no-brexit. Bij verkiezingsdebatten zullen ze kleur moeten bekennen. Als Corbyn zegt dat hij voor een zachte brexit is, dan verliest hij de no-brexit kiezers. Als hij zegt dat de brexit wil annuleren, dan verliest hij de zachte-brexit kiezers. Voeg daarbij dat Corbyn een slechte debater is - en dan is het duidelijk dat Boris Johnson niét in de touwen hangt.
  • Jean Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Een leugenaar zoals Boris Johnson en een super arrogante Jacob Rees-Mogg : absoluut geen reclame voor Eton (en voor de conservatieve partij).