Jason Greenblatt
Volledig scherm
Jason Greenblatt © AFP

Trumps gezant die Israëlisch-Palestijns vredesplan ontwierp stapt op

Jason Greenblatt, de Amerikaanse speciale gezant bevoegd voor het onderhandelen van de vrede in het Midden-Oosten, stapt op uit de administratie van president Donald Trump. Dat meldt de krant New York Times op gezag van een bron binnen het Witte Huis. Zijn vertrek doet extra vragen rijzen over het Israëlisch-Palestijns vredesplan dat Greenblatt ontwierp met Trumps schoonzoon Jared Kushner, en dat al verschillende maanden vertraging opliep.

4 reacties

  • heinz wolf

    5 jaar geleden
    Ik ben te tel kwijt. Dit is de hoeveelste hoge functionaris die het White House verlaat of moet verlaten? Mijn streepjeslijst is zoek!
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Wat een duiventil is het Witte Huis geworden. Je zal er maar een vaste baan hebben, bediende of telefoniste, en hele dagen hopen dat hij toch maar gaat golfen.
  • Mathias Lunders

    5 jaar geleden
    Mooi gezegd Micheline en daaraan toevoegend hoe kunnen Israël gezinde Amerikaanse joden de bemiddelaars zijn voor vrede tussen Palestijnen en Joden.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Zijn eerste zet, wat de vrede tussen Palestijnen en Israëli, al in de weg stond was de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Tweede zet ,zijn ambassade verhuizen naar Jeruzalem? Heeft dit al iets bijgedragen aan de vrede?? Neen dat was olie op het vuur van Palestina. Sindsdien gaat het er veel slechter aan toe .Trump de vredebrenger. De wredebrenger past beter.