Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dubbel zo veel mensensmokkel ontdekt op onze luchthavens

Het afgelopen jaar heeft de luchtvaartpolitie een pak meer gevallen van mensensmokkel ontdekt op onze luchthavens. Er zijn 71 dossiers geopend, tegenover 37 in 2017 en zelfs maar 11 in 2016. Daarbij zijn vorig jaar ook 23 mensen aangehouden. Dat schrijft De Tijd vandaag.

23 reacties

  • Gilles Standaert

    5 jaar geleden
    "De forse toename is volgens minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) deels te wijten aan de screening van vliegtuigpassagiers" Deel te wijten? moet dat niet eerder zijn dankzij? Of mag het niet positief gezien worden van bepaalde drukkingsgroepen?
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Mensensmokkelaar is dat geen knelpunt beroep? Ons sociaal systeem is de geldschieter van alle avonturiers natuurlijk ziet de 'correcte' politiek dit niet of ze verdienen er onder tafel een flinke duit aan. Asiel aanvragen ' gratis' krijgen en dan op vakantie naar hun land, reis betaald door onze sociale zekerheid met onze belastingen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Iemand die al twaalf jaar met andertaligen werkt zei ooit in alle vertrouwen, als ik eerlijk mag zijn ik negentig procent van de analfabete andertaligen zijn geen asielzoekers, maar economische vluchtelingen die enkel in onze sociale zekerheid geïnteresseerd zijn. De mensensmokkelaats misleiden de mensen in hun thuisland omdat er teveel geld mee verdiend wordt en NGO's verdienen er ook een centje aan. Een mensensmokkelaar die ze pakken krijgt uiteindelijk toch een verblijfsvergunning.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    De nieuwe route voor migranten uit veilige landen, met aardig wat geld, om toch het vliegtuig te nemen. Sneller op bestemming.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    En wat er niet wordt bijgezegd dat al die operaties van beveiliging, aanhoudingen , onderzoeken, enz, pakken geld kost dat opgehoest wordt door de belastingbetaler. En voor wat allemaal? Omdat EU parlementairen, die zelf geen € belasting betalen, mensen uit niet EU landen naar Europa aantrekken om waarschijnlijk hun geweten te zuiveren? De welgestelde groep storten we in armoede en de groep armen geven we een welgesteld leven? Is dat hun motivatie misschien?