VTM-weerman Frank Duboccage.
Volledig scherm
VTM-weerman Frank Duboccage. © VTM NIEUWS

Na koude ochtend wisselvallig weekend voor de boeg: “Kans op plaatselijke buien”

HET WEERNa het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs is het vandaag droog en vrij zonnig met vooral in het westen wat hoge sluierwolken. Na de middag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Pas in de late namiddag en avond verwachten we regen en buien vanaf de kust. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit west tot zuidwest. 

0 reacties

  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. WEERBERICHT. Eerst nog volop genieten van 24 graden zaterdag: “Daarna wordt het geleidelijk aan koeler met dinsdag nog 14 graden”

    WEERBE­RICHT. Eerst nog volop genieten van 24 graden zaterdag: “Daarna wordt het geleide­lijk aan koeler met dinsdag nog 14 graden”

    In afwachting van die beloofde zonnige zaterdag trekt er vandaag eerst nog een storing met periode van (lichte) regen van west naar oost over het land. De maxima bedragen 14 tot 18 graden. Morgen belooft dan een droge en zonnige dag te worden met 24 graden. Zondag volgt een nieuwe regenzone. “Vanaf dinsdag koelt het verder af naar 14 graden”, zo vertelt onze weerman David Dehenauw.