Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Het debat: hoe moet haatgedrag in voetbalstadions bestreden worden?

Het voorbije weekend kreeg Romelu Lukaku oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd in Cagliari. Hoe zou dergelijk haatgedrag in voetbalstadions bestreden kunnen worden? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

85 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    als ik zou verdienen wat Lukaku verdient mag men mij uitschijten voor het vuil van de straat, dan zou ik denken '"onnozelaars moest je weten wat ik verdien met dit te moeten over mij te laten gaan, dan zou je anders piepen !".Eigenlijk met zich te ergeren bereiken ze wat ze voor ogen hadden !
  • Karine Roeland

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dat er minder en minder blanke voetballers zijn? Zijn zij niet goed genoeg of moet men politiek correct blijven, anders voelen sommigen zich geviseerd? Vroeger verweten blanke voetbalfans elkaar van al wat lelijk was, maar niemand die er aan dacht om dit in de media uit te smeren. Nu moet men oppassen met al wat we zeggen, spijtig dat het altijd maar van één kant komt. De meesten onder ons hebben niet gevraagd om in een multiculturele samenleving te leven.
  • Johan Vanhorenbeke

    5 jaar geleden
    Algemene boete van 250 Euro per racistische en vastgestelde uitlating en minstens een jaar stadium verbod. Schande dat dit in 2019 zomaar kan gebeuren. Johan
  • Roger Gael Lopes Alvaro Rozada

    5 jaar geleden
    Die moeten uiteraard allemaal stadion verbod hebben voor enkele wedstrijden als ze gevonden worden op beeld. En levenslang als ze het herhalen na hun sanctie. Het kan zijn dat die niet racistisch zijn en het enkel op de moment van de “sfeer” of door het alcohol gebruik en in een grote groep is dat het gebeurd en ze het op straat niet zouden doen. Maar nog steeds zijn die punten niet aanvaardbaar. Dat ze nu blank en ze vuile jood worden genoemd, dat ze nu licht of donker bruin zijn (gaat verder)
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Het zijn bepaalde groepen mensen die telkens opnieuw zwaar over de schreef gaan en deze moet je uit de stadions weren ! Maar men wil hier gewoon niks aan doen omdat dit Geld kost om te realiseren ! Als je hoort dat Mensen die Stadionverbod hebben gewoon binnen kunnen zonder problemen dan weet je toch genoeg ?