In Hongkong is het al maanden onrustig door de omstreden uitleveringswet en de vrees dat de vrijheden in de stad ingeperkt kunnen worden.
Volledig scherm
In Hongkong is het al maanden onrustig door de omstreden uitleveringswet en de vrees dat de vrijheden in de stad ingeperkt kunnen worden. © AP

Chinese premier zegt dat Peking "chaos" in Hongkong volgens wet zal beëindigen

China zal de "chaos" in Hongkong beëindigen binnen het kader van de wet. Dat zei de Chinese premier Li Keqiang tijdens een vergadering met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die op een driedaags bezoek in China is. Het is de eerste keer dat de premier zich uitliet over de onrust in Hongkong. Volgens hem heeft China de wijsheid om de protesten aan te pakken op een wettelijke basis.

5 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    China is hier, tot spijt van wie het benijdt, zowat de enige partij die met oosterse wijsheid reageert: zoals tai chi. Eerst de deining laten overwaaien, dan, als dat niet lukt, indien nodig, een lichte stoot geven om de tegenstander met zachtheid te doen vallen via eigen energie.
  • Werner Van der Kelen

    5 jaar geleden
    Peking heeft in Hongkong niks te zoeken, ook hebben ze niks te zoeken in Tibet en Taiwan waar ze ook verklaren dat deze van en bij China horen, China is een dictatoriaal land dat de soevereiniteit van anderen niet respecteert
  • Sonny Breugelmans

    5 jaar geleden
    Binnen de wet he? Het plaatsen van illegale software op de straten van Hong Kong (social credit system) en false flags organiseren klinkt eigenlijk best wel autoritair.... dit zou Merkel ook graag zien in Europa hoor! Ze zou met alle plezier de wekelijkse anti immigratie marsen verpletteren in Oost Duitsland (die dat de linkse media doodzwijgen). Zou dat niks voor ons zijn, zo een Social credit system?
  • jos gompel

    5 jaar geleden
    Hallo Merkel waar blijft uw oproep over de mensenrechten waar je uwe mond van vol heeft of tellen die nu niet meer.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    dat Ms Merkel zich bezighoudt met de gevolgen van de massale illegale immigratie en de diepe scheuren die ze veroorzaakte in ons aller Europa met de poorten wagewijd open te zetten voor invasie.