Het koppel wou altijd al kinderen, en nu is het eindelijk gelukt.
Volledig scherm
Het koppel wou altijd al kinderen, en nu is het eindelijk gelukt. © BSRagency

Indiase van 74 bevalt van tweeling: “Geraakte nu pas zwanger”

Een bejaarde vrouw van 74 is in Guntur in de Indiase staat Andhra Pradesh bevallen van een tweeling. Erramatti Mangayamma raakte zwanger via IVF. Gisteren zette de kranige zeventigster twee meisjes op de wereld. “Moeder en baby’s stellen het wel”, zei haar dokter Sanakkayala Umasankar. Als de leeftijd van de moeder bevestigd wordt, gaat het, voor zover bekend, om een wereldrecord.

20 reacties

  • Linda Drabs

    5 jaar geleden
    En niemand hier die heel eventjes de cultuur (verschillend van de onze) probeert te begrijpen???? In het artikel staat ook dat zij 'scheef werd bekeken' omdat zij geen kinderen had, kinderen staan ook in voor je verzorging op latere leeftijd bij hen en helpen mee in het gezin..... Niet dat ik het (vanuit mijn Westers standpunt dan) goedkeur of nog maar enigszins natuurlijk vind, maar alles wordt daar door een volledig andere bril bekeken als hier!
  • Loesje Vranken

    5 jaar geleden
    En toch is het inderdaad medisch gezien niet verantwoord,veel meer kans op kindjes met verwikkelingen, down enz. boven de 35 jaar.Boven de 45 jaar zou men geen IVF mogen toelaten.Deze vrouw beviel bovendien met zuurstofmasker op, het lichaam is niet zo sterk meer dan een jong lichaam om zoveel arbeid te verrichten, te ontsluiten en sluiten. Heel veel kans op grote verwikkelingen tijdens de arbeid en zelfs de dood door hartfalen.
  • Hanne Vlaeminck

    5 jaar geleden
    Roeland: ik erger me aan alles wat je zegt! Ik kreeg mijn kinderen op latere leeftijd. Héél lang op moeten wachten. Mijn kinderen zijn gek op me. Ik ben jonger van geest dan mijn eigen moeder, die zeer jong ongewenst zwanger werd van me en me altijd liet voelen dat ik in de weg zat. Ik was bang van haar. Zeg me niet dat de leeftijd van een moeder uitmaakt als je 20-30 of 40 bent. 70 is natuurlijk iets anders en daar gaat het om in dit artikel.
  • Catherine Meersch

    5 jaar geleden
    Fantastisch!
  • Karine Roeland

    5 jaar geleden
    Boven de 35 jaar heb je als vrouw veel mee kansen dat het kind niet gezond ter wereld komt. Mijn gynaecoloog vond dit ook. Je hebt ook meer kans op problemen tijdens de zwangerschap en bij de geboorte. En voor het kind of kinderen is het ook niet leuk om een moeder of vader te hebben die, bij wijze van spreken, de leeftijd van een oma of opa hebben. Vanaf de leeftijd van 30 jaar daalt het voortplantingsvermogen van de vrouw, de natuur weet wel waarom.