Lezing over kunstenaar Juan de la Corte

Op uitnodiging van de Geschiedkundige Kring van Herk-de-Stad en Davidsfonds Herk-de-Stad/Rummen is vandaag de Amerikaanse kunsthistorica, doctor Abigail Newman in Herk-de-Stad te gast. Zij geeft om 20 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad een lezing over de Antwerpse kunstenaar Juan de la Corte.

Luc Weyens

‘Juan de la Corte, een Antwerps kunstenaar aan het Madrileens hof’ is het thema van haar uiteenzetting. Juan de la Corte is een vrij onbekend kunstenaar in Vlaanderen. Onterecht. Met zijn “Vlaamse stijl” veranderde hij de Spaanse smaak tijdens de 17de eeuw. Nu nog worden zijn werken aan het grote publiek getoond in het prestigieuze Prado museum in Madrid.

Dr. Abigail Newman is een Amerikaanse kunsthistorica, die in Antwerpen woont. Zij studeerde aan het departement Art & Archeology van Princeton University waar ze in 2011 haar master behaalde. Ze specialiseerde daarna in renaissance en barok van de Lage Landen en Spanje en verwierf in 2015 haar PhD. Onderwerp voor haar doctoraatsthesis : Vlaamse schilders van de 17de eeuw en hun invloed op Spaanse smaak, Spaanse kunstcollecties en –productie, tijdens de Spaanse gouden eeuw. Haar onderzoek in Antwerpen en in Madrid werd o.a. ondersteund door een Fulbright beurs. Momenteel werkt ze als researcher voor het Rubenianum in Antwerpen en als gastdocent aan de UGent. Goed om weten is dat doctor Newman Nederlands leerde om haar onderzoek te kunnen uitvoeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer