Buitenlandminister Mohammed Sarif bracht de Europese hoge vertegenwoordiger Federica Mogherini officieel op de hoogte van de Iraanse plannen.
Volledig scherm
Buitenlandminister Mohammed Sarif bracht de Europese hoge vertegenwoordiger Federica Mogherini officieel op de hoogte van de Iraanse plannen. © EPA

EU dringt er bij Iran op aan "alles wat kerndeal ondermijnt, terug te draaien"

Iran heeft de Europese Hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid vandaag officieel op de hoogte gebracht van de Iraanse eis om alle beperkingen rond ontwikkeling en onderzoek binnen het Iraanse kernprogramma op te heffen. Teheran vindt dat de Europese Unie niet voldoende onderneemt om het nucleaire akkoord te redden nu de Verenigde Staten zich hebben teruggetrokken, aldus buitenlandminister Mohammed Sarif. 

1 reactie

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Iran heeft twee echte vijanden. Amerika en Israël . Ze hadden een goed akkoord waar iedereen kon mee leven, tot Trump zich terugtrok. Nu moet men dan ook niet verwonderd zijn dat Iran zich niet meer gebonden voelt, zeker omdat Europa de sancties van Trump niet naast zich neerleggen en Iran niet steunt, Trump heeft het wespennest opengebroken, en de hele wereld draait er voor op. Toch "de beste president ooit"