© DiGe

Hoedt, Miyoshi en Gano debuteren voor Antwerp dat oefenpot verliest van rode lantaarn Waasland-Beveren

Net als vele andere eersteklassers hadden Antwerp en Waasland-Beveren vrijdagochtend afspraak op de Bosuil voor een oefenpot. De Waaslanders misten met 1 op 18 hun competitiestart compleet, maar tankten nu met een 0-2-zege vertrouwen. Bij The Great Old deden aanwinsten Hoedt, Miyoshi en Gano matchritme op.

Diederik Geypen

Antwerp begon met nieuwkomers Hoedt en Miyoshi in de basis. Ook beloftespeler Agbor, die mee ging op zomerstage, maar al vroeg uitviel met een knieblessure, verscheen aan de aftrap. Bij de bezoekers nam kersvers coach Mercier voor het eerst plaats in de dug-out. De Fransman dropte aanwinst Tshibola in de basis. Pirard keerde terug uit blessure.

De thuisploeg begon het best aan deze vriendschappelijke partij. Agbor rondde een knappe aanval via Refaelov en Mbokani net niet af. Ook Mirallas zette enkele goeie acties op, maar de finesse ontbrak. Na een halfuur spelen braken de Waaslanders twee keer razendsnel uit over rechts. Dierckx krulde het leer fraai in de verste hoek. Twee minuten later liet de doelpuntenmaker zijn aanvalspartner Milosevic het werk afronden. De linkerkant blijft de achilleshiel bij The Great Old.

© DiGe

22 nieuwe namen

Na rust stuurden Bölöni en Mercier elk elf nieuwe namen het veld op. Gano kwam in de ploeg bij rood-wit, Defour en Benson nog niet. Die laatste bleef uit voorzorg aan de kant en laat een echo nemen aan de quadriceps. Debutanten aan Beverse kant waren nu Jackers, De Mey, Dhaulolou en Durmishaj.

In tegenstelling tot voor de pauze acteerde de oudste club van het land nu met twee offensieve middenvelders. Onder aanvoer van Lamkel Zé en Rodrigues ging Antwerp nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, zonder weliswaar Jackers aan het werk te kunnen zetten. Ook W-Beveren bleef kansen afdwingen. Heymans en De Mey misten het kader. Aan de score veranderde in de tweede helft uiteindelijk niets meer.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten: 31’ Dierckx 0-1, 33’ Milosevic

Antwerp voor rust: De Winter – De Laet, Seck, Hoedt, Juklerod - Agbor, Haroun – Miyoshi, Refaelov, Mirallas - Mbokani

Waasland-Beveren voor rust: Pirard – Schryvers, Caufriez, Vukotic, Foulon – Keita, Tshibola – Dierckx, Agyepong, Badibanga – Milosevic

Antwerp na rust: De Winter – Buta, Arslanagic, Batubinsika, De Wilde – De Sart, Coopman, Lamkel Zé - Baby, Gano, Rodrigues

Waasland-Beveren na rust: Jackers – De Mey, Moren, Gamboa, Vukcevic – Emmers, Jubitana – Dhauholou, Heymans, Asomani – Durmishay

© DiGe

© DiGe