Burgemeester van Zoutleeuw Boudewijn Herbots.
Volledig scherm
Burgemeester van Zoutleeuw Boudewijn Herbots. © Bollen

Zoutleeuw hoopt komst asielcentrum juridisch tegen te houden

Het stadsbestuur van Zoutleeuw heeft met de steun van alle fracties in de gemeenteraad beslist om advies in te winnen bij een gespecialiseerd advocatenkantoor over de mogelijkheid om via juridische weg de beslissing ongedaan te maken om in een leegstaand woonzorgcentrum in deelgemeente Dormaal vanaf eind oktober te starten met een asielcentrum met 130 bewoners.

22 reacties

  • Mario Knapen

    5 jaar geleden
    Het is hoog tijd dat dit stopt. De bevolking wil dit niet meer. Wij moeten allemaal financieel opdraaien voor deze economische migranten te onderhouden. We betalen ons blauw aan allerhande belastingen en taksen. Genoeg is genoeg, als de politiekers niet willen luisteren naar de bevolking dan moeten we op straat komen.
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    Dat zijn geen personen die verplicht waren om te vluchten maar economische migranten . De inwoners van Dormaal zullien hiervoor financieel moeten opdraaien om nog maar niet over de onveiligheid te spreken. Zoiets is gewoon schandalig. Dank u wel De Block en haar Open VLD.Maar ja , de verkiezingen zijn voorbij nu kunnen ze weer ongestraft dergelijke beslissing doordrijven zonder stemmetjes te verliezen.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Zie de betonwegen van de jaren 50 daar eens liggen en de fiets/voetpaden, daar is geen geld voor ,maar voor gelukszoekers er te plaatsen blijkbaar wel.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Weeral eentje ,de Belgen gaan hier straks enkel nog werken tot zijn 70, om al die gelukszoekers te onderhouden..
  • michel bryssinckx

    5 jaar geleden
    Hebben wij hier in Burcht ook meegemaakt. Leegstaand woonzorgcentrum volgestouwd met asielzoekers. Gevolg, problemen, ziektes ea. Nu geven ze er ook les arabisch. Ja, u leest het goed. Arabisch. Dank u groene burgemeester Van De Vijver.