Photo News
Volledig scherm
© Photo News

94 terreurverdachten onderschept op luchthaven

Dit jaar zijn al 94 terreurverdachten onderschept omdat ze een vlucht hadden geboekt van of naar een Belgische luchthaven. Onder hen 40 ‘Foreign Terrorist Fighters’. Ze werden extra gecontroleerd, opgepakt en ondervraagd, met dank aan een doorgedreven screening van miljoenen passagiers.

73 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    ven ernstig blijven: Hoeveel wandaden zijn bewijsbaar verhinderd? Hoeveel van die 94 "verdachten" zijn voor de rechter gebracht? Resulterend in hoeveel veroordelingen? Ik weet wel zeker dat het antwoord op die drie vragen hetzelfde is: "geen". Dit soort propaganda is enkel bedoeld om het wat simpeler deel van de bevolking een rad voor ogen te draaien. Jammer dat journalisten zich daartoe lenen ipv dit soort berichten kritisch onder de loep te nemen.
  • Mohamed Mak

    5 jaar geleden
    Zulke mensen worden snel misleid en snel gemanipuleerd .Dat had ik door vroeger op school20jaar geleden , paar antwerpse syriestrijders die vetrokken zijn .Het Waren net schapen zonder kop ze volgden graag.Wij mensen zijn groepsdenkers ,en nu worden wij misleid door het nieuws ...Ze vertellen niet de voledige verhaal .Zelfs professors die op tv komen worden betaald om te zeggen wat zij willen.Met hen kinderpraat
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Goed zo,als het eventjes kan mogen meer kontroles ook in havens en vooral aan grenzen.Is wel rijkelijk laat want dat volkje reist nagenoeg wereld rond.Kon vroeger ook maar dan wel met papieren en identiteit in klare taal.
  • Mary Sweet

    5 jaar geleden
    Ja het is een mooie periode om te denken hoeveel mensen hun leven vroeger hebben gegeven zodat wij konden leven in vrijheid , met privacy en niet bang te moeten zijn voor tirranie door de staat . We zijn ver gevorderd de laatste jaren . Ik denk dat velen die hun leven voor België gegeven hebben zich omdraaien in hun graf .
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    (sic) "BelPIU. Dat is een 37-koppig team dat is ondergebracht bij het Crisiscentrum en bestaat uit specialisten van de lokale en federale politie, Staatsveiligheid, de militaire inlichtingendienst en de douane" Maar toch zijn er hier weer die zomaar uit de losse pols gaan verkondigen dat die allemaal direct weer op vrije voeten gaan komen. De betweters hier op dit forum zouden beter zwijgen ipv te insinueren wat er verder gebeurt omdat ze er gewoon absoluut geen benul van hebben