ONDRAF
Volledig scherm
© ONDRAF

Geen plaats meer voor kernafval

De bunkers voor de opslag van laagradioactief afval in ons land zitten vol. Dat schrijft De Tijd vandaag. Belgoprocess, het overheidsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwerking van het nucleair afval in ons land, waarschuwt in zijn jaarrapport dat snel iets aan die situatie moet veranderen.

8 reacties

  • Barbara Deschacht

    5 jaar geleden
    De schachten van de mijnen zijn volledig dichtgegooid , trouwens wil je het grondwater radioactief besmetten?
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Super. Onze politici duwen ons elektriciteit door 't strot voor alles terwijl we nooit genoeg groene energie kunnen produceren voor deze hoeveelheid mensen. Dat is zelfs geen kwestie van geld. Genoeg wetenschappers stellen al jaren dat met de huidige bevolkingsgroei deze planeet nooit genoeg energie zal kunnen produceren. En ondertussen leven we op een kerkhof van kernafval. En ik bedoel letterlijk een kerkhof, want vroeger dan later gaat die boel vrijkomen en dan...
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Fanc de nucleaire waakhond ,misschien komt nadien de Vreg ook nog moeien als er iets te rapen valt wie weet!
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Ondergrons in de oude kolenmijnen 1km diep is zeker nog plaats.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    @Serge Aernoudt: dat radio-actief "afval" komt niet enkel uit kerncentrales maar ook uit de medische wereld
  1. Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool
    PREMIUM
    41

    Uw financiële situatie vergelij­ken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

    Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens zomaar ingekeken worden? En wat kan u nog zoal met de tool? Oprichter Xavier Laoureux legt uit.
  2. Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land
    Update
    9

    Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorder­licht boven ons land

    Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur leek het of de hemel ontplofte en was het poollicht zelfs met het blote oog te zien”, aldus noorderlichtexpert Bart Medaer. Het is nog afwachten of de omstandigheden vannacht opnieuw toelaten om het lichtspel te zien.