Belga
Volledig scherm
© Belga

Buurtwinkel boert goed

Eindeloos door de rayons van een hypermarkt sjokken om boodschappen te doen, is passé. Na het werk snel binnenspringen in een buurtwinkel: dat is wat we nu willen. Het aantal zelfstandige supermarkten, genre AD Delhaize en Carrefour Express, is dan ook spectaculair toegenomen.

8 reacties

  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Van een huishoudelijkbudget gaat 95% naar de hypermarkt over de grens en 5% naar de lokale buurtwinkel omwille van de vergeten artikeltjes.
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Moet wel zeggen dat de Spar hier in heverlee het mooiste vlees heeft, de verste groenten. En ze zijn altijd vriendelijk en beleefd.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Het is ook niet voor niets dat Carrefour en consoorten dergelijke Express steeds inplant pal naast de nog resterende kruideniers, enkel om deze laatste onafhankelijke winkeltjes weg te krijgen.
  • Nico Herbots

    5 jaar geleden
    Hier in de buurt een kleine Spar, zeer vriendelijke mensen, ik kom er graag maar inderdaad voor de kleine, vergeten dingetjes. Snel iets voor tussen de boterham, een pak bloem als ik te laat zie dat ie op is, ... Maar voor de hele lijst vind ik het echt te duur.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Ga daar zelden die zelfstandige supermarkten zijn goed in uiterste nood,de prijzen zijn veel te hoog in vergelijk met de hypermarkten.