Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Experts: “Lucht in klaslokalen te ongezond”

Volgens experts ligt het CO2-gehalte in klaslokalen veel te hoog. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Daardoor gaan leerlingen zich suf voelen, vermindert hun concentratie en vertraagt hun reactievermogen.

17 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    "Experten" vragen een onderzoek. Ik zal hen een hint geven. Laat gedurende de lesuren tenminste één raam kantelen zodat er verse lucht binnenkan. Mijn hele schoolleven heb ik dat geweten. Nu moeten de ramen dicht wegens ...ja wat?
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Mijn zoon zijn voormalige school lag gekneld tussen de E19 en een Expressweg (op een voormalige spoorweg), de politici die toen besloten hebben om die wegen langs die school te laten lopen zaten geen knijt in met de gezondheid van de kinderen, eerst de betonboeren bedienen. De school was er wel eerst, gesticht door paterkes
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn klassen waar de muuruitlaat van een gasvuur uitkomt net onder het grote klapraam. als je dat dan open zet om te verluchten krijg je meteen de verbrandingsgassen terug binnen. Veel normen en regeltjes uitvinden voor particulieren. Maar in openbare gebouwen kan en mag blijkbaar alles.
  • kamiel De Vleeschouwer

    5 jaar geleden
    De infrastructuur van de meeste scholen laat inderdaad te wensen over. Ik zet winter en zomer mijn klasramen in klapstand. En dan heb je nog lichaamsgeuren in de klas. Dus zet ik regelmatig ook de deur open zodat er meer tocht ontstaat en de lucht ververst kan worden. Maar dat maakt je niet populair en je krijgt het verwijt dat je een energieverspiller bent. Wanneer kun je nog goed doen?
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    In veel omgevingen van scholen is de lucht ongezond van de auto's die dagelijks uren aan de scholen staan te draaien met hun uitlaatgassen doe daar iets aan dan zal het er al heel wat gezonder en minder lawaaierig zijn.