Vlaamse zestigers dood aangetroffen in Waalse villa: geen accidentele dood, politie opent onderzoek

© Bernard Libert/Sudpresse

In het Waalse Thimougies, dat deel uitmaakt van Doornik, zijn een man van 69 en zijn 66-jarige vrouw dood aangetroffen in hun villa. Het gaat om Vlamingen die al 15 jaar in het dorp woonden. De politie buigt zich over de zaak, want het lijkt niet om een natuurlijke dood te gaan. De twee zouden met een mes om het leven gebracht zijn.

gjs

De lichamen van Lena (66) en Henry (69) werden donderdagmiddag rond 11 uur aangetroffen in hun woning in Thimougies. De Vlamingen woonden al 15 jaar in het dorp en werden door hun buren omschreven als sympathiek. Problemen met hen waren er volgens de buurt niet.

Uit het onderzoek van de toegesnelde politie bleek dat het gepensioneerde duo, allebei tuinders, geen natuurlijke dood gestorven is. Ze zouden doodgestoken zijn met een mes.

“Het gaat niet om een accidenteel overlijden”, zegt Frédéric Bariseau, procureur des konings in Doornik. “Maar de doodsoorzaak moet nog bepaald worden. Een wetsdokter is daarvoor ter plaatse gekomen.”

Volgens de kranten van Sudpresse zijn er twee verdachten opgepakt. Dat werd nog niet bevestigd. Het onderzoek loopt, maar de vrees voor een uit de hand gelopen roofoverval is groot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen