De Iraanse olietanker Adrian Darya 1, die wekenlang werd vastgehouden voor de kust van Gibraltar en door de Verenigde Staten op een zwarte lijst geplaatst is, is aangekomen voor de haven van Tartous in Syrië.
Volledig scherm
De Iraanse olietanker Adrian Darya 1, die wekenlang werd vastgehouden voor de kust van Gibraltar en door de Verenigde Staten op een zwarte lijst geplaatst is, is aangekomen voor de haven van Tartous in Syrië. © AP

Iraanse olietanker Adrian Darya aangekomen in Syrië

De Iraanse olietanker Adrian Darya 1, die wekenlang werd vastgehouden voor de kust van Gibraltar en door de Verenigde Staten op een zwarte lijst geplaatst is, is aangekomen voor de haven van Tartous in Syrië. Dat heeft de raadgever voor nationale veiligheid van het Witte Huis, John Bolton, gisteren gemeld.

7 reacties

  • Roel Mick

    5 jaar geleden
    dus? heeft Syria ook het recht niet electriciteit en energie te voorzien voor kinderen, ziekenhuizen, scholen,..?. Welk recht heeft US of Europa om onschuldige mensen te doen lijden? En ja, een deel van die olie is voor oorlogvoering. Maar onder Assad was er geen ISIS, vielen er geen doden in Zaventem, was er geen vluchtelingen-stroom naar Europa en vielen er geen 400.000 doden. Het Westen heeft zeer veel bloed aan hun handen.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Ik ben een fan van Iran en van Syrië. De reden is eenvoudig en logisch: als je ziet wat de USA en Israël uitvreten als voordurende schendingen van het Internationaal Recht, en de EU niet openlijk, maar op een heimelijke manier, zoals aan het licht kwam in Nederland met de verborgen milioenensteun aan de terroristen in Syrië.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    de amerikanen zeggen dat teheran moet stoppen met liegen ??? Dat de president van amerika eens begint met te stoppen met liegen ,hij doet niets anders dan liegen !
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Als Europa zijn woord had gehouden hadden ze van Iran olie kunneb blijven kopen kopen en moest Iran niet aan Syrië leveren om te overleven. ook .Trump heeft een wespennest opengebroken en weet nu niet meer hoe ze terug kalm te krijgen. Oorlog zou de slechtste oplossing zijn. Als Trump zijn sancties intrekt kan alles nog in orde komen. Maar Trump die zijn ongelijk toegeeft moet nog geboren worden.
  • marcel lion

    5 jaar geleden
    EU is een reus op lemen voeten, reageer nu toch eens krachtig en beslist. Hier gaan we nog spijt van krijgen om alles maar te tolereren van deze fanatici