© gpp

Vannacht gevaarlijk glad op de weg

Door grondvorst is het vrijdagnacht overal uitkijken voor aanvriezende natte weggedeelten en rijmplekken. Daardoor kan het gevaarlijk glad worden, zo waarschuwt het KMI.

jdb

Vrijdagavond valt er eerst nog wat lichte regen of motregen, maar vanaf het noordoosten wordt het droog met geleidelijk bredere opklaringen. Tijdens die opklaringen kunnen er zich nevel, mist of laaghangende bewolking vormen. Door grondvorst kan het bovendien overal in het land gevaarlijk glad worden.

Zonnig, maar koud weekend

Zaterdag blijft het droog en krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, zonnige perioden, ten zuiden van Samber en Maas zelfs volop zon. De temperaturen stijgen tussen 3 graden in de Ardennen en 7 graden aan de kust bij een zwakke of matige wind uit oost tot noordoost.

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog en vormen er zich in Laag-België waarschijnlijk laaghangende wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het helder. De minima liggen tussen -5 en -1 graad.

Zondag wordt het zonnig, maar koud. Ten zuiden van Samber en Maas liggen de maxima tussen 0 en 2 graden. In Laag-België blijft het kwik steken rond 3 of 4 graden. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit de oostelijke sector.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer