Het eiland Abaco, één van de Bahama's die bekendstaat om zijn havens, golfbanen en all-inclusive resorts, na de verwoestende orkaan Dorian.
Volledig scherm
Het eiland Abaco, één van de Bahama's die bekendstaat om zijn havens, golfbanen en all-inclusive resorts, na de verwoestende orkaan Dorian. © AFP

Bahama's slaken noodkreet: “Toeristen, blijf alsjeblieft komen”

Het belangrijkste wat de mensen kunnen doen om de Bahama's te helpen, is er snel weer op vakantie gaan. Die oproep doet het ministerie van Toerisme van de Bahama's. Die sector zou de Bahama's dit jaar normaal gezien een nieuw bezoekersrecord bezorgen - tot orkaan Dorian over de eilandengroep raasde.

18 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    misschien een alternatief voor Venetië … een ommetje maar.
  • christianne bruyland

    5 jaar geleden
    van hieruit kunnen ze meteen een pak geld, uit onze zakken, naar ginder overhevelen op een of ander plaatselijk festival
  • Raoul Beerens

    5 jaar geleden
    Het meest logische zou zijn de eilanden volledig evacueren en aan hun lot overlaten. Dit zal een grote stap zijn in de strijd tegen de klimaatopwarming die eilanden gaan in de toekomst alleen nog maar voor problemen zorgen door de stijgende zeespiegel en door die groter worden orkanen voor de non believers is dit natuurlijk weer een sprookjesverhaal.
  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Wel ja op de Bahama's vragen ze op te komen, en als je daar met een cruise schip gaat dan stel je vast dat er 20 juwelen winkels en 5 cafés zijn, waarvan de helft met airco, iedereen probeert gedurend 4u de tijd te doden in de lokalen met airco tot je terug op het schip mag, en dat is dan in goede tijden, nu is dat juist veel miserie!!!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Hun woningen waren daar gebouwd om wind van 150 mph/u - 240 km/u dus - te kunnen weerstaan, JAN krommentak. Maar niet bestand tegen een orkaan met continue windkracht van 300 km/u en windstoten tot 350 km/u die dan ook nog eens 40 uur ter plaatse bleef hangen. En dan is er nog die zondvloed tot 2 verdiepingen hoog.