Photo News
Volledig scherm
© Photo News

19-jarige Andreescu vloert Serena Williams in finale US Open en pakt eerste grandslamtitel

US OpenBianca Andreescu (WTA 15) heeft haar eerste grandslamtitel beet. De 19-jarige Canadese nam in de finale van de US Open de maat van 23-voudig grandslamwinnares Serena Williams (WTA 8). Die laatste greep zo andermaal naast het record van Margaret Court. De setstanden waren 6-3 en 7-5.

20 reacties

  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Cor Dierckx, het is juist de palmares van Serena die weinig voorsteld. Er is een heel lange periode geweest dat er niemand anders topte terwijl Serena dat deed. Ook moet ze het enkel hebben van haar kracht. Vroeger moesten alle vrouwen het hebben van taktiek en techniek. Bij Serena is het gewoon beuken en niets anders
  • jean petermans

    5 jaar geleden
    En of tennis een mentaal spelletje is.
  • Jacques Deschryvere

    5 jaar geleden
    Knap gedaan hoor!!
  • Walter Bontinck

    5 jaar geleden
    In new york moet je tweemaal winnen 1: tegen het publiek 2: tegen Serena op het veld. Elise Mertens mag blijven hopen:zij was 1set de beste tegen Andreescu.
  • Joseph Sleeckx

    5 jaar geleden
    Het verbaast mij iedere keer weer dat zij er in slaagt om de finale te halen of zelfs te winnen ondanks haar opvallende overgewicht met als gevolg haar traagheid ensloomheid. Bovendien heeft zij een onorthodoxe en gebrekkige techniek. Het is enkel door het ontbreken van enige constante in het vrouwentennis dat in vergelijking met het mannentennis weinig of niets voorstelt dat zij daarin slaagt. Blijkbaar is (of was) zij eenoog in het land der blinden.