AFP
Volledig scherm
© AFP

Export China krimpt door handelsoorlog met VS

China begint de gevolgen te merken van de escalerende handelsoorlog met de Verenigde Staten. De verkopen naar de VS waren afgelopen augustus 16 procent lager dan een jaar eerder, toen de handelsoorlog tussen de twee landen oplaaide.

6 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Ze kunnen hier de markt overspoelen zodat wat nog rest van goede industrie hier kapot is. Eén corrupte boel ginder en wij maar regeltjes navolgen en duur zijn en zij die vegen hun broek aan alles.
  • Rudi Goossens

    5 jaar geleden
    Met China kan je geen deal sluiten. Dan teken je je eigen doodsvonnis... Die willen alles...
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ Patrick Van Overmeire : hoe simplistisch kan je zijn, het is niet omdat er een overschot is dat dit slecht is voor de economie, stel dat alle Amerikaanse bedrijven hun productie naar Amerika terug zouden halen, tekenen ze hun eigen doodvonnis want dan wordt de producten onbetaalbaar door de hogere lonen en de afhankelijkheid van de import van grondstoffen uit bv China ...
  • Patrick Van Overmeire

    5 jaar geleden
    Dus een econoom had voorspeld 2,2% groei voor China maar zou 6,4% minder invoeren dus Trump heeft gelijk dat hij met hem niet laat sollen zo als de rest van de wereld men kan enkel van eerlijke concurrentie spreken als de invoer en uitvoer bijna gelijk zijn zodat er een evenwicht is.
  • Michael Van Acker

    5 jaar geleden
    En exporteren ze nu meer, gesubsidieerde, goederen naar Europa?