De vele rechtszaken tegen Purdue doen de farmagigant nu waarschijnlijk de das om.
Volledig scherm
De vele rechtszaken tegen Purdue doen de farmagigant nu waarschijnlijk de das om. © AP

Purdue Pharma stevent af op faillissement

De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Purdue Pharma stevent af op een faillissement. Die verwachting hebben de procureurs-generaal van de staten Tennessee en North Carolina uitgesproken tegen Amerikaanse media. Volgens hen zijn de gesprekken over een omvangrijke schikking inzake de opiatencrisis in de Verenigde Staten vastgelopen.

6 reacties

  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Firma Purdue gaat failliet en de familie SACKLER ontspringt zo de dans met miljarden op een of ander buitenlandse rekening.
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Zolang jury en rechters in Amerika totaal absurde schadevergoedingen uitspreken voor soms absurde gevallen zullen er nog falingen volgen. Land van onnozelheid op veel gebieden!
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Raar genoeg hebben ze na de knieoperatie van m'n dochter ook Contin voorgeschreven. gelukkig verdroeg ze het niet. Ik werk al dertig jaar met morfine: spotgoedkoop, efficiënter, werkt langer, veiliger en véél minder verslavend dan Contin of gelijk welk ander semi-synthetisch opiaat. Onbegrijpelijk.Maar je hebt nog altijd die eeuwenoude onterechte connotaties bij het woord 'morfine' dus schrijven ze liever iets slechter voor. Hopelijk gaat daar eindelijk verandering in komen.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Niet onterecht, maar mensen blijven toch ook deels zelf verantwoordelijk voor hun daden, en ook de dokters die dit voorschreven mogen niet vrijuit gaan. Men zoekt liefst de diepste zakjen om tegen te procederen, maar morgen komt er een andere firma en doen geneesheren ndt hetzelfde. Wie houdt die dealers-met-vergunning tegen ?
  • Bruno Draulans

    5 jaar geleden
    Toch raar. Een medicijn is zoals een wapen. Onschuldig als het niet gebruikt wordt. Het wordt pas gevaarlijk als het verkeerd gebruikt wordt of in dit geval, verkeerd voorgeschreven door dokters. Dus ziekenhuizen klagen iemand aan, waar ze zelf schuld aan hebben.