AFP
Volledig scherm
© AFP

Koning Rafa wankelt maar regeert nu ook in New York

US OpenHet stond in de sterren geschreven dat Rafael Nadal op de US Open voor de vierde keer zou winnen en met zijn negentiende grandslamtitel Roger Federer tot op één triomf zou naderen. Maar wat moest hij ervoor zwoegen! Daniil Medvedev toonde nog maar eens waarom hij dé man van deze zomer is en dreef de Mallorcaan tot het uiterste. Nadal zeeg neer na die 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4 in vier uur en 50 minuten.

11 reacties

  • frankie bressinck

    5 jaar geleden
    Wet van de natuur, linkshandige spelers zijn steeds de beste! Als hij niet gekwetst geraakt kan hij er 25 winnen!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Nadal kreeg, zonder dat hij er om vroeg, twee keer een cruciaal punt op een bal die niet out geroepen werd. En stal, wel bewust, twee keer een punt door na een opslag nog vlug zijn handen omhoog te steken omwille van wat geluid in het publiek. De ref liet dat toe. Het zijn kleine dingen. Maar in zo een wedstrijd soms bepalend.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    5 sets spelen tegen Nadal is zelfmoord. Hij doet niet liever, want hij weet dat hij fysiek de allergrootste is en hij bewijst dat telkens weer.
  • rob jamers

    5 jaar geleden
    Nog eentje en dan kunnen al die Federer fans eindelijk zwijgen over wie de beste aller tijden is. Koning Nadal. En het is zeker niet gedaan.
  • Christle Rondags

    5 jaar geleden
    Nadal zal nooit de status hebben die Federer al lang heeft, en daar heeft hij zijn eigen tennisstijl en karakter aan te danken.