Een personal trainer in een fitnessclub samen met zijn cliënte.
Volledig scherm
Een personal trainer in een fitnessclub samen met zijn cliënte. © thinkstock

Nog nooit zoveel volk in sportclub, nog nooit zo'n nood aan trainers

Liefst 1.417.428 Vlamingen waren in 2018 aangesloten bij een sportclub, dat is het hoogste aantal ooit. Tegelijk is de nood aan trainers nog nooit zo nijpend geweest. Dat blijkt uit cijfers van Vlaamse Sport­federatie, waarover Het Nieuwsblad vandaag bericht.

4 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    waar komen deze cijfers vandaan want als men wat rondkijkt dan lijkt dit toch een enorm aantal of worden kinderen op de een of andere manier automatisch lid van zulk een clubske
  • Pat Merckx

    5 jaar geleden
    Meer trainers = ok, maar dan wel geschoolde ! Iedereen kan zich personal trainer noemen, zelfs iemand die zelf nog maar 3 maand gaat fitnessen. Een PT inhuren die je niet behoed voor blessures, geen analyse doet van jouw lichaam, niet luistert naar jouw verleden ivm blessures e.d. ... een gevaarlijke situatie waar (vele) mensen aan ten prooi zullen vallen, maar is waarschijnlijk wel goedkoper. Altijd een gediplomeerde PT kiezen! Uiteindelijk leg je je lichaam/gezondheid in zijn handen.
  • marc Deglin

    5 jaar geleden
    als er veel nieuwe leden zijn , komt er veel meer geld binnen door de inschrijvingsgelden - lidkaarten - consumpties - enz ; en dan het lef te hebben om meer geld te vragen aan de belastingbetalers ? verplicht de duurbetaalde sporters ( voetballers, wielrenners, enz) tenminste 5% van hun riante lonen te betalen aan de sportgroepen. de belastingbetaler heeft genoeg betaald , voor ons is er géén geld meer.
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Nog een gek fenomeen van onze vooruitgang. Vroeger was de turnleerkracht degene die geen andere richting aan kon en net niet sportief of getalenteerd genoeg was voor een sportcarrière, nu veel geld te rapen door mensen 1 op 1 te zeggen hoe ze moeten fietsen, lopen, push ups moeten doen.