© bdd

Man met vuurwerkbom wilde ex laten schrikken

De aanhouding van de man die vrijdagnacht een vuurwerkbom liet ontploffen in een woning in Weelde-Statie, is met een maand verlengd. Hij beweert dat het om een misplaatste grap gaat.

Ivo Meulemans

Vincent H. (40) uit Baarle-Nassau werd vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. Samen met zijn dorpsgenoot Rick S. (26) geraakte hij vrijdagnacht met een smoesje de woning van zijn ex Jacqueline Houtkamp en haar dochter Kimberly Wieland in de Parkstraat binnen. Rick S. is de ex-partner van de dochter.

Nadat een van de mannen zogezegd naar het toilet was gegaan, liep het duo naar buiten. Kimberly, die alleen thuis was, hoorde een bom ontploffen in de keuken. De vuurwerkbom was in de koelkast gelegd en zorgde voor een ravage.

Vincent H. ontkent niet dat hij het illegaal vuurwerk, een zogenaamde Cobra 6, mee naar binnen had genomen. “Hij wilde de bewoonsters bang maken. In de woning had hij eerder werkmateriaal achtergelaten en dat was verdwenen. Mijn cliënt wilde zijn eigendom terug”, zegt meester Pieterjan Heremans. “Hij had het vuurwerk gekregen van een collega op het werk. Maar hij kende de kracht en de impact van het knalgoed niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER