De raad van bestuur van Proximus heeft bevestigd dat Dominique Leroy CEO blijft tot 1 december. De vakbonden eisen dat ze onmiddellijk stopt en dat het herstructureringsplan wordt herbekeken. De bonden vrezen dat Leroy met KPN een "telecomaanval op België" zal lanceren.
Volledig scherm
De raad van bestuur van Proximus heeft bevestigd dat Dominique Leroy CEO blijft tot 1 december. De vakbonden eisen dat ze onmiddellijk stopt en dat het herstructureringsplan wordt herbekeken. De bonden vrezen dat Leroy met KPN een "telecomaanval op België" zal lanceren. © BELGA

Leroy wil Proximus volgens vakbonden in een puinhoop achterlaten en “telecomaanval lanceren”

Het vertrek van Dominique Leroy betekent volgens de vakbonden van Proximus niet veel goeds. Ze vrezen dat ze de telecomoperator bewust “in een puinhoop” wil achterlaten om met de Nederlandse sectorgenoot KPN “een telecomaanval op België te lanceren”. 

192 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    dit soort rotzooi krijg je dan als je een overheidsbedrijf probeert te privatiseren. Laat die CEOs maar elders aan de slag gaan in het vervolg. Ze kosten het bedrijf alleen maar veel centen en brengen niks bij
  • Lore Kluwer

    5 jaar geleden
    Waarom neemt Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur, het roer niet over totdat er een vervanger is gevonden. Hij wordt er dik genoeg voor betaald. Of durft hij het niet omdat hij dan eigenlijk zou moeten toegeven dat hij, advocaat, niet veel kaas heeft gegeten van bedrijfsvoering en dat zijn voorzitterspostje eigenlijk gewoon bedoeld was als gouden parachute met een pak zitpenningen en andere voordelen.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Willy Van Crean, voor je kunt staken moet aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn. En voorts, met de stakerspremie 30€/dag kom je niet ver. Staken is nog altijd de laatste optie, en nooit een doelstelling. Bij geen enkele vakbond.
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Ik heb iemand gekend die binnen dezelfde sector een bijverdienste had in dezelfde job. En die werd vriendelijk verzocht om die bijverdienste stop te zetten. Toen ze weigerde volgde haar ontslag wegens belangenvermenging. En dan lees je dit...
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Eric Van Den Bergh, wees blij dat de vakbonden er zijn. En deze keer hebben ze weer eens gelijk. Uw uitspraak slaat nergens op. DLR moet inderdaad onmiddellijk haar bevoegdheden afstaan aan een derde partij, de onderhandelingen stop zetten, en de volgende CEO helpen om zich in te werken. Maar zelf nog beslissingen nemen kan eigenlijk niet meer. De bedrijfsgeheimen van Proximus vallen wel in handen van KPN. Dat is duidelijk.