Slachtoffer Maxime Pans werd neergeschoten bij een politiecontrole in Luik.
Volledig scherm
Slachtoffer Maxime Pans werd neergeschoten bij een politiecontrole in Luik. © BELGA

Agent “zeer kritiek” na schietpartij tijdens politiecontrole in Luik, dader doodgeschoten

In Luik is een agent door een gewapende man neergeschoten tijdens een schietpartij vanochtend rond 8.20 uur. De agent werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ook de schutter is neergeschoten en overleden.

123 reacties

  • Christian Depreter

    5 jaar geleden
    De politie moet na een schietincident niet als moordenaar aanzien worden. En als je hebt moeten schieten om je leven of dat van je collega te beschermen, is al dat gelul van comité P en verdachtmaking door allerhande snertverenigingen en advokaten die de gangster heilig willen laten verklaren , volledig misplaatst
  • zina riffia

    5 jaar geleden
    rip agent, sterkte aan de nabestaanden.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    In het programma de Rechtbank kregen drie gewápende overvallers,reeds gekénd en vastgezeten voor eerdere feiten,én een beroving dezelfde dág een WERKSTRAFKE,minister geens!En nu komen leuteren over strengere straffen en de schuld steken op rechters voor jouw wetten?!JIJ en de politiek zijn verantwoordelijk voor de kritieke toestand van deze agent en niemand anders!
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    justitie zit veilig verschanst in hun clownskostuum achter hoge "lessenaars" in hun ivoren toren en laten af en toe vermanend vingertje zien´alvorens criminelen (vervroegd) opnieuw vrij te laten..Het gevaarlijk werk wordt overgelaten politie- en andere ordediensten die zich steeds mogen "expliceren" als een crimineel een haar wordt gekrenkt..
  • Jurgen Devries

    5 jaar geleden
    Ik vind het heel jammer dat nu er een agent gewond is vinden ze dat neerschieten mag maar als een agent dat doet net voor ze hem verwonden zijn ze allemaal bezig over in de benen schieten. Zo zie je maar dat er eerst iets erhs moet gebeuren vooraleer de msste mensen beseffen dat agenten enkel schieten als ze een reden hebben.