Direct naar artikelinhoud
BinnenlandUpdate

Agent in levensgevaar, schutter overleden na schietpartij in Luik

De schietpartij vond eerder vandaag plaats in Luik.Beeld BELGA

In Luik is een agent door een gewapende man neergeschoten tijdens een schietpartij vanochtend rond 08.20 uur. De agent, een 33-jarige vader van drie kinderen, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd geopereerd, maar verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat bevestigt de communicatiedienst van de politie van Luik. De schutter is neergeschoten en overleden.

en

De feiten speelden zich af in de rue de Visé in deelgemeente Jupille. Een politiepatrouille wilden een bestuurder van een geparkeerde auto controleren omdat hij leek te slapen achter het stuur. Een buurtbewoonster had eerder de politie gebeld omdat de man zich verdacht gedroeg. 

De verdachte zou meteen een wapen getrokken hebben en op een van de agenten geschoten hebben. Volgens RTL Info kreeg de agent een kogel in het hoofd. Hij werd in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “Onze collega is geopereerd. Hij ligt op intensieve zorgen en hij verkeert nog steeds in levensgevaar”, zo liet de communicatiedienst van de politie van Luik weten. 

Over de gezondheidstoestand van de agent heerst al de hele dag onduidelijkheid. Eerst werd gezegd dat de hij overleden was, daarna klonk het dat hij hersendood is.

De andere agent kon zijn dienstwapen trekken en de aanvaller neerschieten. Die is aan zijn verwondingen overleden, bevestigt een politiewoordvoerder.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en de straat is afgesloten. Ook het parket is ter plaatse. Het gaat om een dertiger uit de regio Luik, zegt het parket. Hij is bij de politie enkel gekend voor kleinere drugsfeiten.

Willy Demeyer (PS), burgemeester van Luik, zegt dat er vandaag “veel emoties zijn in Luik”. Hij eert de moed en de toewijding van de agenten. Eind mei 2018 werden in Luik ook al twee politieagentes en een student doodgeschoten. De Fastes de la Police Liégeoise, een ceremonie waarbij de agenten van de stad geëerd worden die vandaag zou plaatsvinden, is geannuleerd.