Thomas Vanderveken met zijn tweet.
Volledig scherm
Thomas Vanderveken met zijn tweet. © VRT/Twitter

Thomas Vanderveken spreekt vader aan die kind tegen grond mept. “Het antwoord was: ‘dat mag in België’ en het ergste is: hij heeft gelijk”

Presentator Thomas Vanderveken heeft gisteren een opmerkelijk verhaal gedeeld op Twitter. Hij vertelde hoe hij er getuige van was dat een vader zijn kind “ruw tegen de grond mepte”. En toen hij er de man over aansprak, kreeg hij als repliek te horen: ‘Dat mag in België’.

245 reacties

  • Bart Staelens

    3 jaar geleden
    @Johan D'hondt; Totaal niet waar wat je zegt. het is juist andersom; In de gevangenis zitten veel mensen die net wel door hun ouders fysiek en psychisch mishandeld werden. Ik en mijn broer zijn mishandeld en mijn 2 broers hebben in de gevangenis gezeten. En ik (en mijn broers) hebben allendrie zwaar psychische problemen levenslang. Het is net door mishandeling dat ze in de gevangenis komen.
  • Giovanni Piccolo

    5 jaar geleden
    De kinderloze zal het eens zeggen
  • andy vandeweghe

    5 jaar geleden
    België, Italië, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Slovakije zijn vooruitstrevend; hoewel ongelukkig en onbedoeld. Zo'n wet is achterhaald en volstrekt overbodig als het louter en alleen repressie beoogt. Het kan zelfs contraproductief werken. De maatregelen en mechanismen moeten preventief kader scheppen voor elkeen (ook bejaarden, zorgbehoevenden en dergelijke meer). Het veganistisch opvoeden van uw baby en peuter is m.i. crimineler dan bovenstaand geval en het zal frequenter voorkomen.
  • Jacky Vanderplas

    5 jaar geleden
    Zij weten het weer beter de geleerden.tot gevolg .er is geen respect meer voor ook enig gezag.de jeugd weet niet meer waar zij staat vis nog vlees, want zij krijgen geen opvoeding waar een tik eventueel bij hoort.
  • François Van Mol

    5 jaar geleden
    Links groene moraalridders, hoogmoedig en denkende dat zij alle wetenschap in pacht hebben. Ze zijn feiten immuun en leven in een utopische bubbel. Geen voeling met hun leefwereld. En die gaan ons dan de les spellen zeker ! Salonsocialisten !