Lasagne met extra veel veggies? Maak deze Belgische versie van de klassieker
Aangeboden door LidlEen traditionele lasagne met bolognesesaus barst niet van de groenten. Liever meer veggies in de mix? Maak ‘m op zijn Belgisch en voeg knolselder, broccoli en prei toe voor meer aardse smaken en vitamines op je bord.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1/2 knolselder, geschild en in dunne plakjes
1 broccoli, in roosjes
1 stengel prei, in ringen
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
500 g gemengd gehakt
3 à 4 plakjes gekookte ham
3 à 4 plakjes rauwe ham
100 g geraspte Emmental
enkele takjes tijmblaadjes
enkele blaadjes basilicum
500 g trostomaten
2 el tomatenpuree
500 ml melk
60 g bloem
40 g boter
1 blokje groentebouillon
9 lasagnevellen
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Blancheer de plakjes knolselder 2 minuten in kokend gezouten water. Kook de broccoli gaar in licht gezouten water.
2. Bak de ui met de geperste look glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten al omscheppend. Voeg het gehakt toe en bak rul. Snijd de tomaten in partjes en voeg, samen met een scheutje water en de tijm, bij het gehakt. Brokkel er het bouillonblokje bij, schep om en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
3. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten bakken. Giet er beetje bij beetje, en al roerend, de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer er de helft van de kaas en alle prei onder. Kruid met peper en zout.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet een dun laagje kaassaus op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een eerste laag droge lasagnevellen. Schep er een laag tomatensaus op en bedek met enkele plakjes knolselder. Beleg verder met een laag gekookte ham, een laag broccoli en een volgende laag kaassaus. Schik hierbovenop een tweede laag lasagnevellen. Vervolg nu opnieuw met tomatensaus, knolselder, rauwe ham, broccoli en kaassaus. Bestrooi royaal met de rest van de gemalen kaas. Zet de lasagne 20 minuten in de oven. Werk af met het basilicum.
Liever een zomerser gerechtje met pasta? Ontdek het hier.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Independer
Van 30 tot ruim 100 euro: dit kan je jaarlijks besparen als je je decoder afdankt en tv-kijkt via een app
Het klassieke tv-abonnement met een decoder is al lang niet meer de enige manier om tv te kijken. Met de opkomst van streaming en bijhorende apps kan je ook makkelijk tv-kijken via het internet. Providers spelen daar handig op in met aangepaste abonnementen die vaak goedkoper zijn dan de klassieke formules. Independer.be ging na hoeveel je kan besparen. -
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
-
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
Ajuinen zijn essentieel in de keuken, ze brengen tal van gerechten op smaak. Alleen het snijden van de groente is helaas bijzonder vervelend: uien creëeren vele ongewilde tranen. Amerikaanse bedrijven hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Ze ontwikkelden ‘sunions’, een nieuwe soort uit. Mét dezelfde zoete smaak en textuur, minus de tranen. -
HLN Shop
Oortjes versus hoofdtelefoon: zo kies je de juiste optie voor onderweg, op het werk en tijdens het sporten
Overal waar je komt, zie je wel mensen die naar muziek luisteren. Sommigen slenteren rond met compacte oortjes, terwijl anderen gaan voor een lijvige hoofdtelefoon. Als je nog geen ervaring hebt met het aanschaffen van beide audiogadgets, kan het lastig zijn om te beslissen welke van de twee jouw geld waard is. Met deze tips van HLN Shop vind je de beste optie. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Spaargids.be
Betaal jij met Payconiq? Dit is het prijskaartje voor jou en de handelaar