-
Volledig scherm
- © getty images

Zoektocht naar opvang is grote bron van stress bij begin van nieuw schooljaar: zo los je het op

Nu het nieuwe schooljaar weer van start is gegaan, bezorgen de voor- en de naschoolse opvang veel ouders weer een hoop kopzorgen. Het is een soms omvangrijke bron van stress. Gelukkig  bestaan er best wat oplossingen.

5 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Wenende BV's zijn pijnlijk om te zien, maar dat stemt wel tot nadenken. Moeders die wenend hun baby moeten 'afgeven' aan de opvang om te 'moeten' gaan werken, dat is pijnlijk. Terwijl het veel simpeler kan: thuis blijven, op het (duurbetaalde) huis letten, en op de baby natuurlijk. Zélf uw eigen kind opvangen en baas zijn in eigen huis: is toch even tof als 'gaan werken', zeker? Terug in de tijd, jawel, maar dan geëvolueerd. Politici aller landen: geef huismoeders een deftige vergoeding, aub.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Zelf voor de opvoeding van je kinderen instaan. Dit is het beste voor de emotionele ontwikkeling van het kind en de ouder-kind band. Ze zijn al zo vlug groot.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    als je daar allemaal gene last wil van hebben dan moet je kiezen : rustig kunnen gaan werken ofwel géén kinderen op deze wereld zetten. Men kan geen goede knecht van twee meesters zijn.De overheid kan natuurlijk ook een familiaal-vriendelijker klimaat scheppen zodat men weervoor eigen kinderen kan zorgen en het personeelstekort in de kleuterklassen opgelost wordt.
  • Theo Schuermans

    5 jaar geleden
    Of je dumpt je kinderen bij je ouders, da's ook een mogelijkheid.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Zo los je het op: doe opzoekwerk inzake opvang (zowel aanbod school als mogelijkheden opvang (inter-)familiale en buren/vrienden/kenissen).. Dan kan je pas plannen. Sorry hoor ik kende de uren en mogelijkheden van elke creche binnen de 4km straal en van sommige scholen al type en duur opvang, nog voor er überhaupt een kleine was.. Dus als je niets hebt gevonden is het aanbod niet toereikend of je hebt niet tijdig onderzoek gedaan, punt.