© Photo News

Koning Filip verlengt opdracht van informateurs Vande Lanotte en Reynders opnieuw: “Ten laatste begin oktober eindverslag”

Koning Filip heeft de opdracht van de federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders (nog maar eens) verlengd. De twee politici brachten maandagmiddag om 15 uur voor de zevende keer verslag uit bij de koning, die het duo opnieuw het veld heeft ingestuurd.

hca, jvh

Koning Filip stuurde Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) na de verkiezingen het veld in als federale informateurs. Zij moeten het pad effenen richting formatie, waarna een nieuwe regering gevormd kan worden. Maandagmiddag om 15 uur brachten de twee informateurs opnieuw verslag uit van hun opdracht bij koning Filip, waarna hun opdracht opnieuw verlengd werd.

“De informateurs hebben aan de Koning verslag uitgebracht. De Koning heeft hen gevraagd een aantal punten van overeenstemming uit te werken om op korte termijn de vorming van de federale regering aan te vatten. De informateurs zullen een eindverslag uitbrengen ten laatste begin oktober”, klink het in een persbericht van het paleis.

Vande Lanotte en Reynders geven rond 16 uur meer uitleg op een persconferentie in het Egmontpaleis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer